Külföld

Luxusingatlant kapott Kim Dzsong Untól Észak-Korea örökké lelkes bemondónője

rtl.hurtl.hu

2022. április 14. 15:19

A 79 éves hölgy folyton rózsaszín ruhában mutatkozik a diktatúra televíziójában.

Phenjani luxusingatlannal ajándékozta meg Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a kommunista állam legismertebb, több mint öt évtizede a képernyőn lévő tévébemondónőjét – derült ki a KCNA észak-koreai állami hírügynökség csütörtöki bejelentéséből.

A külföldön az észak-koreai propagandagépezet arcának is tartott Ri Csun He ad egyebek között hírt az ország nukleáris fejlesztéseiről és rakétakilövéseiről.

Ő jelentette be a két korábbi észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il, azaz Kim Dzsong Un apja, valamint Kim Ir Szen, azaz Kim Dzsong Un nagyapja halálát is.

A rózsaszínű, tradicionális észak-koreai viseletbe öltözött nő – akit emiatt külföldön „rózsaszín hölgynek” is neveznek – a tájékoztatás szerint a párt iránti hűsége miatt kapta a nagy értékű ajándékot. Kim Dzsong Un nemzeti kincsnek nevezte a bemondónőt, és arra kérte, legyen továbbra is a kormányzó Koreai Munkapárt hangja.

Dél-koreai elemzők úgy vélik, a 79 év körüli hölgy jó kapcsolatokat ápol Kim Dzsong Unnal, többször feltűnt a vezető oldalán hivatalos alkalmakkor is.

Nyitókép: Ri Csun He bejelenti Észak-Korea nukleáris kísérleti robbantását 2017-ben. / Getty Images

#Külföld#észak-korea#kim dzsong un#televízió#bemondó

Címlapról ajánljuk