Külföld

Baloldali „összefogás” Argentínában: tömegverekedés tört ki a Munkáspárt és a Szocialista Munkások Pártja között

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 13. 15:08

Erőszakba torkollott két diákcsoport nézeteltérése Buenos Airesben.

Tömegverekedés tört ki a Munkáspárt és a Szocialista Munkások Pártja tagjai között egy argentin egyetem kampuszán.

Az esetről készült videóban látható, hogy a Buenos Aires-i egyetem filozófia- és irodalomszakos hallgatói tömegével rontanak egymásnak az egyetem területén. Az intézmény vezetői rendkívüli ülést tartanak a jövő héten, hogy döntsenek a rendzavarók büntetéséről.

Az Infobae helyi portál szerint a karon a tanítást is fel kellett függeszteni az eset miatt. A közösségi médiában terjengő videókon az ökölharcok mellett az is látható, hogy egy diák egy kanna vizet önt az ellenséges csoport tagjaira.

Az ügy előzménye állítólag az volt, hogy a munkáspárti diákok letéptek egy posztert, amin a szocialista munkások Jaru Alexander Rodríguez aktivista szabadon bocsátását követelték, akit egy politikus irodája elleni támadás miatt tartóztattak le, és akit politikai fogolynak tartanak.

A Munkáspárt vezetője, Manuela Castañeira elítélte a szocialisták tetteit, és „gengsztereknek”, valamint „sztálinistáknak” hívta őket. Az egyetemen nemrég tartották a hallgatói szervezetek választásait, és már ehhez felvezetően is több rongálásra került sor.

Nyitókép: Infobae / Facebook

 

#Külföld#argentína#diák#baloldal#tömegverekedés#nyomozás#egyetem#választás

Címlapról ajánljuk