Külföld

Johnny Depp alkoholos üveggel hatolt Amber Heardbe, állítja a színésznő ügyvédje

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 12:04

A színész viszont tagad. 50 millió dollárt követel volt feleségétől, aki állítása szerint megrágalmazta őt.

Amber Heard színésznő ügyvédje azt állította a volt férje, Johnny Depp által indított per tárgyalásán, hogy a színész 2015-ben egy alkoholos üveggel hatolt feleségébe egy háromnapos „túszhelyzetben” Ausztráliában. Elaine Bredehoft, Heard ügyvédje kedden azt mondta az esküdtszéknek: 

Beszorította őt a bárba. Palackokkal és üvegekkel dobálta . Végigrángatta a padlón, a törött üvegeken. Megütötte. Megrúgta. Azt mondta neki, hogy meg akarja ölni és rohadtul utálja. Megütötte és újra megütötte. Aztán belé hatolt egy italosüveggel.

A Daily Mail beszámolója szerint az ügyvéd szavaira Depp elutasító fejrázással reagált.

 Depp szóvivője egyértelműen cáfolta a vádakat, közleményében azzal érvelt, hogy ezek a „fiktív állítások” nem hangzottak el Amber Heard 2016-os ügyében és csak évekkel később kerültek elő, miután a nőt perbe fogták rágalmazásért. Heard és Depp 2015-ben házasodtak össze a színész saját szigetén, 2016-ban azonban kiderült, hogy válnak, Amber Heard pedig távoltartási végzést kér a bíróságtól Johnny Deppel szemben, mivel állítása szerint a férfi rendszeresen bántalmazta. Ez az a 2016-os ügy, amelyre a közlemény céloz.

„A szavak kulcsfontosságúak egy rágalmazási ügyben, és ez a vád csak ezután hangzott el. Ez azon kidolgozott, hamis állításainak mintájába illik, amelyek idővel folyamatosan változtak és fejlődtek az Amber által elsajátított hollywoodi sokkhatás kedvéért és amelyeket egy komoly társadalmi mozgalom kihasználására alkalmazott" – áll a közleményben.

Depp ügyvédje, Camille Vasquez nyitóbeszédében arról beszélt, hogy Amber Heard egy mélységesen zaklatott személy, aki manipulálja a körülötte lévő embereket. Az ügyvéd arra is kitért, hogy a színészek 2009-ben a Rum napló című film forgatásán találkoztak, ekkor állítása szerint Heard valósággal üldözte Deppet, udvarolt neki. Aztán szinte kifordult magából. 

Fizikai erőszakhoz folyamodott, tárgyakat dobált hozzá, megütötte és azt mondta neki, hogy gyáva, nem elég férfi, mert nem akar vele maradni és harcolni.

Vasquez szerint Depp barátai látták a figyelmeztető jeleket és idővel „kezdett felbukkanni az igazi Heard kisasszony. A lány megbántotta, kiabált vele, a férfi megpróbálta megnyugtatni… de ez mindig megismétlődött” – mondta az ügyvéd, aki szerint Heard egyenlőségjelet tett az erőszak, a harag és a szenvedély közé.

Elaine Bredehoft, a színésznő ügyvédje azonban egy teljesen más történetet mesélt el. Az esküdtszéknek arról beszélt, hogy Depp tele van dühvel, és „olyan, mint egy démon”. „Úgy tekintett feleségére, Amberre, mint az anyjára és a nővérére, akiket gyűlöl” – mondta, hozzátéve: Depp dühét az alkohol és a drogok táplálták.

A mostani eljárást Johnny Depp indította, 50 millió dollár kártérítést követel volt feleségétől, mivel az egy 2018-as véleménycikkben családon belüli bántalmazás túlélőjének nevezte magát, bár a szövegben név szerint nem említette volt férjét. A színész az Egyesült Királyságban beperelte a Sun nevű bulvárlapot, amely nyíltan feleségverőnek nevezte őt, ezt a pert Depp elvesztette. A jelenlegi eljárás várhatóan hat hétig tart majd. 

Nyitókép: Paul Morigi / Getty Image

Címlapról ajánljuk