Külföld

Botrányos vakációja miatt lemondott a német családügyi miniszter

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 19:25

Anne Spiegel a családja miatt ment el négy hétre nyaralni.

Hétfőn lemondott a német családügyi miniszter, miután politikai nyomás alá került tavalyi vakációja miatt – számolt be az AFP hírügynökség.

Anne Spiegel decemberben kapta meg a családügyi tárcát, miután pártja, a Zöldek koalícióra lépett az Olaf Scholz kancellár vezette szociáldemokratákkal. Múlt nyáron még Rajna-vidék-Pfalz tartomány környezetvédelmi minisztere volt. Tíz nappal azután, hogy 180 halálos áldozattal járó árvíz sújtotta tartományát és a szomszédos Észak-Rajna-Vesztfáliát, négyhetes franciaországi vakációra ment, de ez csak most került nyilvánosságra a sajtóban.

Vasárnap a miniszter érzelmes nyilatkozatban kért bocsánatot. Azzal próbálta védeni magát, hogy férje 2019-ben stroke-ot kapott, négy gyereküket pedig megviselte a járvány és az anyjuk állandó elfoglaltsága.

Úgy döntöttem, ott kell lennem a családomért

– mondta, hozzátéve, hogy a nyaralást megelőző napokban „fáradhatatlanul” dolgozott azért, hogy segítsen az árvíz sújtotta területeken, és a vakáció alatt is elérhető maradt. Elismerte viszont, hogy a kormányüléseken nem vett részt, bár korábban ezt állította.

Múlt héten Észak-Rajna-Vesztfália környezetvédelmi minisztere, Ursula Heinen-Esser is lemondott, miután róla az derült ki, hogy néhány nappal az árvizek után Mallorcán ünnepelte férje születésnapját.

Nyitókép: Annette Riedl/picture alliance via Getty Images

#Külföld#németország#vakáció#lemondás#árvíz

Címlapról ajánljuk