Külföld

„Megkínozni, megölni, eltemetni” – Jól megtervezte volt barátja meggyilkolását egy 18 éves lány

rtl.hurtl.hu

2022. április 9. 10:26

A brit nő csak a férfi ellenállása miatt nem tudta végrehajtani tervét. 

Egy brit bíróság 13 és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy húszéves nőt, aki két évvel korábban megpróbálta elrabolni, megkínozni és megölni volt barátját – jelentette a brit sajtó. A brightoni Sophie George korábban már bűnösnek vallotta magát gyilkossági kísérlet, valamint közterületen történt fegyverbirtoklás vádjában.

John Hull rendőrnyomozó az esettel kapcsolatban kijelentette:

Ez egy szívtelen, jól átgondolt terv volt egy ártatlan ember elrablására, megkínzására és megölésére, a bűntény nyomainak eltüntetésével. Nincs kétségem afelől, hogy George végre is hajtotta volna felkavaró „tennivaló listáját”, ha áldozata nem kerekedik felül rajta, és gyorsan reagáló rendőreink nem tartóztatják le.

Az ügyében döntő bíró a tárgyaláson kijelentette, hogy a nő „részletes tervet dolgozott ki”, és „egyértelműen tudta, hogy amit tesz az rossz”, hiszen a tervében olyan lépések is voltak, amikkel a lebukást akarta elkerülni.

Sophie George „teendőlistája" a gyilkossághoz. Fotó: Sussex Police

Gyiloktáska

George még csak 18 éves volt, amikor 2020 október 10-én megpróbálta megölni volt barátját, mert a férfi más nőkkel is lefeküdt. A nő találkozót beszélt meg vele, és kérte, hogy autójával vegye fel brightoni otthonában. Útközben egy házból két táskát vett magához, amikben a kínzásra és gyilkosságra összegyűjtött eszközök voltak.

George azt akarta elérni, hogy a férfi egy parkba vigye, de ő előbb enni akart. Ezért a nő útközben kést vette elő, és rátámadt a férfira, akinek sikerült kivédenie a támadást, és kimenekülni az autóból. A pár az utcán küzdött egymással, miközben a férfi a segélyhívót hívta, és ezt látta egy közelben lakó nő, aki kihívta a rendőröket.

A gyilkosságra összegyűjtött eszközök. Fotó: Sussex Police

Ezután házkutatást tartottak a nő lakásán, ahol megtalálták a gyilkossághoz készített „teendőlistát”, amin olyan bejegyzések szerepeltek, hogy

  • odaautózni a sírhelyhez
  • kínozni
  • odavinni a sírhoz & megölni + eltemetni – zacskóval.

A nő táskáiban a rendőrök egyebek mellett védőruhákat, kesztyűket, hajhálót, tisztítószereket, ragasztószalagokat, szemeteszsákokat, hipót, sniccert és öngyújtókat találtak.

Nyitókép: Sussex Police

#Külföld#gyilkossági kísérlet#kínzás#szerelemféltés#bíróság#egyesült királyság#anglia#brighton

Címlapról ajánljuk