Külföld

Önvédelemre hivatkozik a pilóta, aki csecsemőjük szeme láttára fojtotta meg alvó feleségét

rtl.hurtl.hu

2022. április 7. 13:20

Korábban azt állította, betörők kínozták meg 20 éves feleségét. Élete végéig börtönben maradhat.

Pénteken kezdődik Babis Anagnostopoulos tárgyalása: a görög pilóta beismerte, hogy ő gyilkolta meg angol származású, 20 éves feleségét, gyermekük anyját, Caroline Crouch-t. A tragédia után a férfi heteken át félrevezette a rendőrséget és a közvéleményt. Azt állította, hogy három betörő rontott rájuk otthonukban, feleségét 11 hónapos kislányuk, Lidia előtt megkínozták, majd megölték, hogy megtudják, hol tartják a pénzt. 

„Leírhatatlan, ami történt. Könyörögtünk nekik, elmondtuk hol a pénz.” – nyilatkozta az eset után a megtört férj, Babis Anagnostopoulos. A fiatal nő temetésén a helikopter-pilótaként dolgozó férfi támogatta gyászoló anyósát. Nem sokkal ezután derült ki, hogy a hidegvérű gyilkosságot ő követte el: miután a férfi nyilvánosan krokodilkönnyeket hullatott a temetésen, néhány óra múlva már az athéni rendőrségen volt, ahová egyenruhások vitték be. 

A férfi kihallgatásán beismerte, hogy ő ölte meg feleségét és azt is elmesélte, hogyan próbálta meg betörésnek álcázni a tettét, hét hónapos kutyájukat is emiatt ölte meg. Ahogyan korábban az RTL Híradó beszámolt róla, a nyomozóknak kezdetektől fogva gyanús volt a férj, eleve megrendezettnek tűnt nekik a helyszín, de úgy tettek, mintha bevették volna a meséjét. Egyebek közt az buktatta le, hogy a felesége csuklóján lévő aktivitásmérő szerint a nő már nem élt az állítólagos betörés idején. A nyomozók megtalálták Caroline naplóját, amiből kiderült, hogy a házasságuk romokban hevert. 


Többször el akarta hagyni a férfit, és azzal fenyegetőzött, magával viszi a lányukat is. A halála napján is emiatt robbant ki vita köztük. Ha elítélik, a férfi élete végéig börtönben maradhat.

A Daily Mail cikke szerint pénteken kezdődik Anagnostopoulos tárgyalása, amin csak az áldozat édesanyja tud részt venni, édesapja egészségügyi okokból nem utazik Athénba. A megtört édesapa a lapnak a gyilkossággal vádolt pilótára célozva arról beszélt: tudta, hogy „az a rókalelkű” megpróbálja elhunyt lányára hárítani a felelősséget. A férfi ugyanis azt állítja, Caroline Crouch fellökte gyermekük bölcsőjét, és a nő a küzdősportokban való jártassága miatt fenyegetve érezte magát. Az édesapa kiemelte: lánya két és fél órája aludt, amikor elvették életét, így az önvédelem értelmezhetetlen.

Anagnostopoulos ügyvédje a lapnak megerősítette, hogy védekezésük kulcsfontosságú eleme, hogy a férfiból dührohamot váltott ki az, hogy a nő erőszakosan meglökte az ágyat, amelyben kislányuk aludt. A jogi képviselő szerint a férfi reakcióját az váltotta ki, hogy veszélyben érezte kislányukat.

A védelem hat tanúra – köztük a férfi szüleire és barátaira – támaszkodva bizonyítaná, hogy a pilóta a „pillanat hevében” cselekedett. A férfi szerint meggyilkolt felesége egy vetését követően vált egyre agresszívabbá.

Nyitókép: Nikolas Kokovlis / NurPhoto / Getty Images

#Külföld#görögország#babis anagnostopoulos#gyilkosság#önvédelem

Címlapról ajánljuk