Külföld

Szélvihar, tornádó, tűzvész pusztított az Egyesült Államokban, ketten meghaltak

rtl.hurtl.hu

2022. március 31. 21:33

Több államban is tombolt az ítéletidő.

Ketten meghaltak az Amerikai Egyesült Államokra, amikor több államra is tornádó csapott le csütörtökre virradó éjjel – számol be az MTI.

A két halálos áldozatról a Florida állambeli Panhandle térségéből számoltak be, itt legalább két sérültről is tudni. A vihar több házat tönkretett. Alabama, Tennessee, Kentucky, Indiana, Ohio és Michigan államokban közel kétszázezren maradtak áram nélkül csütörtök reggelre. Mississippiben egy raktárépület is összeomlott, de még időben sikerült mindenkit kimenekíteni.

Springdale, Arkansas – Fotó: MTI/AP/The Northwest Arkansas Democrat-Gazette/Flip Putthoff

Az Arkansas állambeli Springdale-ben és környékén az óránként 230 kilométeres sebességű széllökések hét embert is megsebesítettek, közülük kettőt súlyosan. Több államban tornádófigyelmeztetést adtak ki. Mississippi szenátusa felfüggesztette az ülését, miután megszólaltak a védelmi szirénák, többen az épület alagsorába menekültek.

Tennessee-ben futótűz is tombol, ami már több mint 100 hektárnyi területre kiterjedt. Az erős széllökések miatt gyorsan terjedő tűzvész elől többeket ideiglenesen elköltöztettek.

Nyitókép: Tornádó miatt kidőlt fa a Mississippi állambeli Jacksonben – Fotó: MTI/AP/The Clarion-Ledger/Barbara Gauntt

#Külföld#amerikai egyesült államok#vihar#szélvihar#tornádó#tűzvész

Címlapról ajánljuk