Külföld

Mexikóban bárki kibérelheti egy bulira az elnöki repülőgépet

Dévai LászlóDévai László

2022. március 30. 21:36

Ez ám a közszolgálat!

Andrés Manuel Lopez Obrador, Mexikó elnöke érdekes bejelentést tett: ezek után az elnöki gépet bérbe lehet majd venni az államtól, lehet rajta születésnapot, esküvőt vagy bármilyen bulit rendezni – írja a France 24.

Obrador négy éve, 2018-ban lépett hivatalba, az egyik első döntése az volt, hogy csak kereskedelmi járatokkal utazik, hogy takarékoskodjon.

A szóban forgó repülő egyébként Boeing 787-es Dreamliner, amit még Felipe Calderon idején vettek nem kevesebb mint 218 millió dollárért (ez az összeg nagyjából 72 milliárd forintnak felel meg). A gép történetéhez tartozik, hogy Calderon egyszer sem használta, csak az utódja, Enrique Pena Nieto repült vele. Lopez Obrador már többször is megpróbálta eladni a gépet, de nem találtak rá megfelelő vevőt, ezért döntöttek úgy, hogy megpróbálják kiadni.

A Dreamlinert közvetlenül a mexikói hadseregtől lehet majd kibérelni különleges alkalmakra. Az elnök célja, hogy legalább annyi bevételt összehozzon a szokatlan projekt, hogy a befolyt összegből fedezni tudják a karbantartási költségeket.

Nyitókép: Nick Whittle / Getty Images

#Külföld#mexikó#elnöki gép#rendezvény

Címlapról ajánljuk