Külföld

Meghalt egy 12 éves fiú, miután elmosta nagybátyja drogkészítő edényeit

rtl.hurtl.hu

2022. március 27. 11:29

Túladagolás okozta a halálát.

Emberölés vádjával tartóztattak le egy 35 éves férfit az amerikai New Jersey államban, 12 éves unokaöccse halála miatt. A kisgyerek drogtúladagolásban halt meg, miután elmosta a férfi drogkészítésre használt edényeit – jelentette a helyi sajtó.

Troy Nokes-t két hónappal azután tartóztatták le, hogy a 12 éves fiú elvesztette az eszméletét az iskolabuszon. A többi gyerek eleinte azt hitte, hogy csak alszik.

Az iskolai ápolónő megkezdte az éltmentést, amíg a mentők kiértek, és kórházba szállították, ahol pár nappal később meghalt. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint a halálát fentamil-túladagolás okozta.

A helyi hatóságok közlése szerint Nokes fentamilt készített unokaöccse házában a halála előtt hétvégén, és arra utasította, hogy tisztítsa meg a drogkészítésre használt eszközöket. Szemtanúk elmondása szerint a gyerek nem viselt kesztyűt, amikor elvégezte a rábízott feladatot.

Nokes ellen majdnem harminc vádpontban indítottak eljárást. A hatóságok letartóztatták volt barátnőjét is, aki a vád szerint bizonyítékokat semmisített meg, valamint akadályozta a hatóságokat Nokes letartóztatásában.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó:  Darwin Brandis/GettyImages

#Külföld#droglabor#haláleset#kisgyerek#egyesült államok#fentamil#letartóztatás#emberölés

Címlapról ajánljuk