Külföld

Videó: apokaliptikus állapotok alakultak ki, annyian akartak megvenni egy órát

rtl.hurtl.hu

2022. március 26. 16:54

Sokan és régóta várták, hogy megérkezzen a Moonswatch. Volt, aki egész éjjel sorban állt.

A DailyMail cikke szerint világszerte hatalmas sorok alakultak ki a Swatch óragyártó üzletei előtt, ugyanis megjelent a régóta várt Moonswatch. A Naprendszer tagjai által ihletett, tizenegy modellt tartalmazó kollekció a két svájci óragyártó, a megfizethetőbb kategóriát képviselő Swatch és a felső kategóriás Omega együttműködésében került a piacra. Az Omega Speedmaster nevű modellje igazi nagy klasszikus, az 1950-es évek óta gyártott modell az űrhajósok kedvenceként vonult be a köztudatba: az Apollo 11 parancsnoka, Neil Armstrong is ilyet viselt, a Hold felszínére pedig Buzz Aldrin vitte elsőként. Mint minden Omega, a Speedmaster is borsos áron vásárolható meg. Ezt tudják megkerülni azok, akik hozzájutnak egy Moonswatchhoz, ami szinte teljesen a nagy elődöt idézi, ára azonban a töredéke: míg az Omega eredeti modellje nagyjából 2,5 millió forintba, addig a Swatch testvérórája kicsit több, mint 92 ezer forintba kerül átszámítva.

 A DailyMail szerint a londoni Carnaby Streeten káoszba fordult az órák óta tartó várakozások: sokan az éjszakát a Swatch üzlete előtt, illetve az utcában töltötték, hogy mindenképpen hozzájussanak az órához, szombatra pedig többezres tömeg alakult ki a helyszínen. 

Ez a videó péntek este készült:

Szombaton pedig többen egymásnak estek, amikor beszámolók szerint később érkező vásárlók megpróbáltak előretörni a sorban. Az üzletet a kezelhetetlen tömeg miatt hamarabb be kellett zárni, így olyan érdeklődők is üres kézzel távoztak, akik órákat vártak az üzlet előtt.

 A hihetetlen méretű sorról ez a kifejező videó készült:

Nem csak a Swatch londoni, hanem például az edinburghi, a delhi, a melbourne-i, a rotterdami, a bolognai és New York-i üzlete előtt is hasonló sorokban vártak a vásárlók. A Twitteren közzétett bejegyzések szerint emellett például Franciaországban is:

Nyitókép: Brad Evans / Twitter

#Külföld#swatch#omega#moonswatch#london#óra

Címlapról ajánljuk