Külföld

Az orosz állami média háborút hirdetett Arnold Schwarzenegger ellen

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 22. 15:24

Négy napon keresztül tudomást sem vettek a videóüzenetéről.

Erőteljes videóüzenetet juttatott el az oroszoknak pár napja Arnold Schwarzenegger színész. Ebben arról beszélt, hogy Ukrajnában „egyik lezuhanó bomba vagy lövedék sem az ellenségre, hanem iskolákra, kórházakra vagy otthonokra zuhan. Tudom, hogy az orosz emberek nem tudják, hogy ilyen dolgok történnek. Ezért arra buzdítom az orosz népet és az orosz katonákat, hogy értsék meg a propagandát és ismerjék fel, hogy félretájékoztatják őket. Arra kérlek benneteket, hogy segítsetek az igazság terjesztésében.”

A Yahoo News szerint a videót nemcsak Twitterre, de az oroszok által szívesebben használt Telegramra is posztolta a színész. Itt már milliók nézték meg az üzenetet. Valószínűleg ezért döntöttek úgy az orosz állami tévénél, hogy elítélik a színészt, miután négy napig hallgattak a videóról.

„Ez az arc az amerikai imperializmus és kolonializmus álcája” – mondták az osztrák színészről a Kremlin TV-ben. „Ő Kaliforniából akarja megmondani nekünk, akik itt élünk az igazságot?” – szidta őt Vadim Gigin műsorvezető, aki oroszgyűlölettel is megvádolta.

Ezen felül egy véleménycikkben is nekiment Marjana Naumova súlyemelő, aki korábban Asszád szír diktátorról is elismerően nyilatkozott. Ő a Terminator 2-re utalva arról beszélt, hogy Oroszország olyan, mint a film főhőse, aki visszamegy az időben, hogy elpusztítsa a „neonáci Skynetet”.

Zakhar Prilepin író, aki korábban azzal büszkélkedett, hogy mennyi embert ölt meg a Donbaszban, szintén kikelt a színész ellen: ő arról beszélt, hogy Schwarzenegger „három millió oroszt ölt meg a filmjeiben, most pedig azt mondja az orosz embereknek, hogy mennyire szereti őket”.

Nyitókép: Arnold Schwarzenegger / Fókusz

#Külföld#arnold schwarzenegger#terminátor#orosz-ukrán háború#állami média

Címlapról ajánljuk