Külföld

Klicsko: Az oroszok soha nem lépnek be Kijevbe, inkább meghalunk

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 19:40

Kijev kitart.

A legrosszabb esetben meghalunk, de soha nem adjuk meg magunkat, mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester Strasbourgban, az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának ülésén kedden.

Klicsko az önkormányzati kongresszus tanácskozásához videokapcsolaton keresztül kapcsolódva elmondott beszédében kijelentette: az oroszok soha nem lépnek be Kijevbe.

Soha nem adjuk meg magunkat. Minden épületet, minden utcát, a város minden szegletét megerősítettük. Harcolni fogunk, hogy megvédjük városunkat és jövőnket. Nem borulunk le Oroszország előtt.

– mondta. A polgármester arra szólította fel az európai államokat, hogy támogassák Ukrajnát gazdaságilag, politikailag és katonailag. „Fegyverekre van szükségünk, a földgolyó egyik legerősebb hadseregével harcolunk”.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál az ukrán katasztrófavédelmi szolgálatra és a főváros vezetésére hivatkozva azt közölte, hogy kedden orosz tüzérségi támadás érte Kijev Obolony kerületét. Információk szerint egy ember életét vesztette, három megsérült. Manőverező robotrepülőgép csapódott be a Kijev megyében lévő Oszikove faluban, amelynek következtében magánházakban keletkeztek károk, írja az MTI.

Nyitókép: Chris McGrath / Getty Images

#Külföld#vitalij klicsko#orosz-ukrán háború#kijev#védelem#orosz#hadsereg#invázió

Címlapról ajánljuk