Külföld

Majdnem 120 millió forintnak megfelelő összeget költöttek egy park kivilágítására, ami sötétedés előtt bezár

Dévai LászlóDévai László

2022. március 21. 14:21

Úgy látszik, az Egyesült Államokban is komoly gondot okoznak a közvilágítással kapcsolatos állami beszerzések.

Miamiban, a Biscayne-öböl partján található park nemrég nyitotta meg újra a kapuit a látogatók előtt, a megújult park egyik nagy újdonsága a drágán telepített közvilágítás. A park összesen 53 új napelemes villanyoszlopot kapott, hogy az emberek éjszaka is gyönyörködhessenek a tájban.

Az egyetlen probléma, hogy a park sötétedéskor bezár, így a park kivilágítására fordított összeg jelenleg csak kidobott pénznek tűnik. A nyilvánosságra hozott pályázati dokumentumokból kiderül, hogy a park világításának fejlesztésére nem kevesebb, mint 350 000 dollárt, vagyis átszámítva majdnem 120 millió forintnak megfelelő összeget költöttek.

Felmerül a kérdés, hogy miért volt szükség világításra egy olyan parkban, ami napnyugtakor bezár.

Albert Gomez, az éghajlatváltozással foglalkozó Miami Climate Alliance igazgatója szerint a városnak azért volt szüksége a világításra, hogy a hajléktalan emberek nehogy a sötétben használni tudják a park berendezéseit. A járőrök rendszerint zseblámpával járják a környéket, hogy észrevegyék a padokon alvó hajléktalanokat. Gomez szerint ha ki van világítva a park, akkor biztosan nem tudnak ott aludni, nagy valószínűséggel ezért tartották szükségesnek a kivilágítást.

A teljes projektre egyébként 2,6 millió dollárt költött Miami önkormányzata.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Külföld#miami#park#világítás#kivilágítás

Címlapról ajánljuk