Külföld

A leszállást filmezte, nem gondolta, hogy kis híján katasztrófa lesz belőle

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 18. 17:29

Egy kis indiai légitársaság belföldi járata Delhiből érkezett Jabalpurba, amikor leszállás közben túlfutott a pályán.

Nem sokon múlt, hogy tragédia történjen az indiai Jabalpur repülőterén, derül ki a The Aviation Herald híréből. A belföldi járatokra szakosodott Alliance Air légitársaság egyik ATR-72-212A típusú repülőgépe március 12-én Delhiből érkezett Jabalpurba, de a pilóta nem jól mérte fel a landoláshoz szükséges távolságot és későn tette le a turbólégcsavaros gépet.

Az 55 utassal és 5 fős személyzettel érkező gép jócskán túlfutott a pályán, hiába próbálta a pilóta balra kormányozva a betonon tartani a repülőt, az végül 60 méterrel a futópálya végétől a kavicságyban állt meg. Minderről az egyik utas készített meglehetősen félelmetes felvételt. A leszállást telefonjával filmező férfi szerint a pilóta a futópálya felénél tudta csak letenni a repülőgépet, és olyan erővel, hogy először vissza is pattant a betonról.


Az incidens végül szerencsésen végződött, személyi sérülés nem történt. Az indiai légügyi hatóság azt jelentette, hogy a repülőgép túlfutott a kifutópályán és kisebb károkat szenvedett. Az eseményt súlyosnak minősítették.

Nyitókép: Ramiro Cruz/YouTube

#Külföld#india#repülőgép#incidens

Címlapról ajánljuk