Külföld

Egy hónapja eltűnt kisfiúkat talált meg egy favágó a brazil esőerdőben

rtl.hurtl.hu

2022. március 18. 7:07

A gyerekek állítólag semmit sem ettek és csak esővizet ittak. Kórházban ápolják őket.

A nyolcéves Glauco Ferreira és hatéves öccse, Gleison Ferreira február 18-án tévedtek el, amikor madarakat akartak elkapni a dzsungelben a brazíliai Manicoré közelében. A gyerekeket csaknem egy hónappal később, március 15-én találta meg egy favágó a BBC cikke szerint. 

A kisfiúkat alultápláltság miatt kórházba szállították, onnan pedig csütörtökön helikopterrel vitték át őket egy másik, manausi kórházba. A gyerekeket eltűnésük után több száz helyi lakos kereste, azonban az esős évszak jelentősen megnehezítette dolgukat. A keresést irányító civil szervezet február 24-én döntött úgy, hogy leállítják a kutatást. 

A favágó véletlenül bukkant a gyerekekre, egy védett területen dolgozott, amikor az egyik kisfiú meghallotta a munkavégzés hangját és segítségért kiabált. A gyerekek szüleiknek azt mondták, hogy

eltűnésük ideje alatt semmit sem ettek és csak esővizet ittak. 

Tavaly januárban Antonio Sena pilóta 36 napot töltött az Amazonas egyik legtávolabbi vidékén, miután repülőgépe lezuhant. 2008-ban egy 18 éves fiatal 50 napig bolyongott az Amazonas egy távoli részén, miután vadászni indult és eltévedt. Megtalálása után nem sokkal életét vesztette. 

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#amazonas#brazília#eltűnt gyerek

Címlapról ajánljuk