Külföld

Hajtóvadászat indult a hajléktalanokat kivégző gyilkos ellen az Egyesült Államokban

rtl.hurtl.hu

2022. március 14. 9:19

New Yorkban és Washingtonban támadt védtelen emberekre a gyanúsított.

Az amerikai hatóságok nagyszabású hajtóvadászatot indítottak egy gyanúsított ellen, aki a rendőrség szerint több hajléktalant ölt meg Washingtonban és New Yorkban – értesült a Fox News. A washingtoni és a New York-i rendőrség mellett szövetségi ügynökségek is bekapcsolódtak a nyomozásba.

A legutóbbi támadások New Yorkban történtek március 12-én, a kora reggeli órákban. A rendőrség szerint mindkét esetben utcán alvó, hajléktalan férfiakra lőtt a gyanúsított.

Az első áldozatot, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, de túlélte a támadást, március 3-án hajnalban találták meg a rendőrök New Yorkban. Öt nappal később Washingtonban bukkant a rendőrség a következő sérült férfira, akit lőtt sebekkel szállítottak kórházba, de szintén túlélte a támadást.

A harmadik áldozatot március 9-én egy washingtoni tűzben találták, de az ő életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen életét vesztette. A boncolás többszörös szúrt és lőtt sebeket talált a hajléktalan férfin. Végül 12-én New Yorkban másfél óra alatt két alvó hajléktalanra lőtt rá a gyanúsított.

A hatóságok szerint a nyomok alapján feltételezhető, hogy a washingtoni és a New  York-i támadásoknál ugyanaz volt az elkövető.

Nyitókép: Washington DC rendőrség / Twitter

#Külföld#hajléktalan#gyilkosság#new york#washington

Címlapról ajánljuk