Külföld

Sietősen távozik Roman Abramovics szuperjachtja, miután szankciókat vetettek ki a milliárdosra

rtl.hurtl.hu

2022. március 10. 17:15

A 600 millió dollárt élhető Solaris vélhetően a lefoglalás elől hajózik kelet felé a Földközi-tengeren.

A Guardian cikke szerint Szicília partjainál hajózik a Solaris, Roman Abramovics orosz milliárdos szuperjachtja. A hajó azokhoz a sietősen távozó orosz jachtokhoz csatlakozott, amelyeket vélhetően a lefoglalás elől menekítenek ki az európai vizekről. 

Abramovics 600 millió dolláros, átszámítva nagyjából 207,1 milliárd forintos jachtja keleti irányba tart a Földözi-tengeren. A Reuters értesülései szerint a jacht kedden hagyta el a barcelonai kikötőt, miután felújítási munkálatokat végeztek rajta. 

Abramovics másik jachtja, a Solarisnál is fényűzőbb Eclipse – amely a becslések szerint több mint egymilliárd dollárt, nagyjából 345,3 milliárd forintot ér felújítása után – a karibi St Maarten szigetéről indult keleti irányba, a nemzetközi vizekre nem sokkal azután, hogy más oligarchák jachtjait lefoglalták. 

A Premier League-ben szereplő Chelsea FC tulajdonosa szerdán került fel a brit szankciós listára: Vlagyimir Putyinhoz kötődő üzletemberként vagyonbefagyasztást és beutazási tilalmat is elrendeltek vele szemben. Abramovics nem léphet be az Egyesült Királyság területére, és nem kerülhet üzleti kapcsolatba egyetlen brit személlyel vagy vállalkozással sem.

Nyitókép: Angel Garcia / Bloomberg / Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#roman abramovics#jacht#szankciók

Címlapról ajánljuk