Külföld

Egy kamasz felmászott a fára, lementeni egy macskát, de ő is fentrekedt

rtl.hurtl.hu

2022. március 9. 6:25

A 17 éves amerikai fiút a tűzoltóknak kellett megmentenie. Kétórás küzdelem volt. 

Segíteni akart, de végül tűzoltók segítségére szorult egy 17 éves fiú az amerikai Indianapolis egyik parkjában, miután felmászott egy fára, hogy lementsen onnan egy macskát, de aztán ő sem tudott lejönni. A nagyjából tíz méteres magasságban az egyik ágon rekedt kamaszt két órán át tartó munkával tudták csak lehozni a tűzoltók.

A tűzoltóság közlése szerint az Owen keresztnéven azonosított fiú könnyedén fel tudott mászni a fára, de végül egy olyan ágon találta magát, ahonnan nem tudott visszamászni a földre. 

 

A tűzoltóknak nem volt könnyű dolguk. Létrás autójukat a puha talaj miatt nem tudták használni, és egy sima létrával sem lehetett megoldani a mentést, így végül kötelek segítségével tudták csak lehozni a kamaszt. 

A fiút a helyszínen mentősök vizsgálták meg, de pár karcoláson kívül nem lett semmilyen baja. A tűzoltóság szerint a macska látszólag élvezte a műsort, de meg sem próbálkozott azzal, hogy közben lejöjjön a fáról.

A fán rekedt macska nézi, ahogy mentik a mentésére  érkezett fiút. Fotó: Indianapolis Fire Department

A tűzoltóság szóvivője, Rita Reith hétfőn az ABC Newsnak elmondta, hogy a macska 21 éves gazdája végül egy magáncéget bízott meg azzal, hogy lehozzák cicáját a fáról. Az esetről szóló beszámolókban az nem szerepelt, hogy a tűzoltók miért nem mentették le az állatot a fiúval együtt.

Nyitókép: Indianapolis Fire Department

#Külföld#macska#fa#mentés#tűzoltóság#kamasz#fiú#indianapolis

Címlapról ajánljuk