Külföld

Zelenszkij üzent az európaiaknak: Ha mi elesünk, ti ​​is elestek!

rtl.hurtl.hu

2022. március 4. 20:36

Az ukrán elnök élőben jelentkezett be Pozsonyban, Frankfurtban, Prágában, Lyonban, Tbilisziben, Bécsben és Vilniusban is.

Egyperces néma csenddel tisztelgett a háborúban elesettek előtt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök élőben közvetített bejelentkezése során – írta a CNN.

Ezt az első percet a csend pillanatának szeretném szentelni. Azoknak, akik elestek a hazájukért vívott harcban, katonáinknak, a szolgálatot teljesítőknek

– fogalmazott.

A Zoom-bejelentkezést óriáskivetítőn keresztül közvetítették például Pozsonyban, Frankfurtban, Prágában, Lyonban, Tbilisziben, Bécsben és Vilniusban is. 

Volodimir Zelenszkij azt mondta, szerinte az egész társadalom azért dolgozik, hogy megvédjék a gyerekeket és családjukat. 

Ez Ukrajna szíve, amely közösen küzd a gonosszal szemben 

– mondta. 

Az államfő beszédének utolsó részében az egész európai kontinenshez szólt, és azt ígérte: Ukrajna és a demokrácia is győz majd. 

„Ne maradjatok csendben. Szeretném, ha kimennétek az utcára. Támogassátok Ukrajnát, támogassátok erőfeszítéseinket és támogassátok harcunkat. Mert ha Ukrajna nem küzd, Európa sem fog állni. 

Ha mi elesünk, ti ​​is elestek, ezért kérem, ne hallgassatok és ne hunyjatok szemet az események felett 

– mondta Zelenszkij. Hozzátette: Biztos vagyok benne, hogy nyerni fogunk, és ez lesz a szabadságunk győzelme, a fény győzelme a sötétség felett, a szabadságé a rabszolgaság felett. 

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#volodimir zelenszkij#ukrajna#orosz-ukrán háború#oroszország#bejelentkezés

Címlapról ajánljuk