Külföld

Térképen mutatjuk az orosz csapatok előrenyomulását a háború kilencedik napján

rtl.hurtl.hu

2022. március 4. 9:06

Folyamatosan érkeznek a hírek az Ukrajna elleni orosz invázióról. A háborús hírek közötti jobb eligazodás elősegítésére térképen mutatjuk, hol zajlanak jelenleg harcok, honnan és merre nyomulnak előre az oroszok, és mely területeket foglalták már el (rózsaszínnel jelölve) a háború kilencedik napjára.

Az orosz csapatok mozgása Ukrajnában

Az orosz csapatoknak még mindig nem sikerült elfoglalniuk a kulcsfontosságú Mariupol városát. A helyi hatóságok, valamint a brit védelmi minisztérium közlése szerint az Azovi-tenger partján álló, négyszázezres lakosú kikötőváros még mindig az ukránok irányítása alatt van. 

A települést folyamatosan támadják, a városban nincsen áram, víz és fűtés, és kezd fogyni az élelmiszer is. Mariupol elfoglalása fontos stratégiai győzelem lenne Oroszországnak, azzal ugyanis szárazföldi kapcsolatot hoznának létre Oroszország és a Krím-félsziget között. 

Közben a fekete-tengeri kikötőváros, Ogyessza lakossága a közelgő orosz ostromra készül, miután a jelentések szerint az orosz hadiflotta több hajója is a város felé tart. 

A dél-kelet-ukrajnai hadihelyzet
#Külföld#orosz-ukrán háború#térkép#háború#oroszország#ukrajna

Címlapról ajánljuk