Külföld

Megállt az orosz csapatok haladása Kijevnél, feloldották a fővárosban a kijárási tilalmat

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 7:06

11 orosz hadihajó tartózkodik a tengeren Odessza partjainál.

Megállt az orosz csapatok haladása az ukrán főváros, Kijev központja felé a város északnyugati részén – közölte az MTI tudósítása szerint Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója egy vasárnap esti tájékoztatón.

Hozzátette, az ukrán hadsereg visszaveri a szárazföldi és légi támadásokat. Szólt arról, hogy három rakétát irányítottak Kijev irányába. Az információt független források nem tudják ellenőrizni – írta a dpa német hírügynökség.

Aresztovics elmondta, hogy az orosz hadsereg megpróbált előre nyomulni a kelet-ukrajnai Harkiv város központjába, és hogy 11 orosz hadihajó tartózkodik a tengeren Odessza partjainál.

A dél-ukrajnai Mariupol városáról azt mondta, hogy ott az ukrán erőknek nincsenek gondjaik, de az orosz csapatok elfoglalták Berdjanszkot, ahol nem voltak ukrán katonai erők. A nyilatkozó közölte azt is, hogy a hétvégén több mint százezer tartalékos csatlakozott az ukrán hadsereghez.

Közben a BBC híre szerint feloldották a kétnapos kijárási tilalmat. Ennek köszönhetően kinyithatnak az élelmiszerboltok és az emberek két nap után kimehetnek az utcára.

Nyitókép: Pierre Crom / Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#kijev

Címlapról ajánljuk