Külföld

Újra megtenném! – El akarta süllyeszteni orosz főnöke luxusjachtját egy ukrán tengerész Mallorcán

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 8:34

Az ukrán népet gyilkoló fegyverekkel kereskedik főnöke, mondta a kiérkező rendőröknek.

Egy 55 éves ukrán matróz megpróbálta elsüllyeszteni munkaadója, a fegyverkereskedőként ismert Alekszander Mijejev luxusjachtját Mallorca Port Adriano nevű kikötőjében – írja az Ultima Hora nevű mallorcai lap alapján a Daily Mail

A Mijejevnek dolgozó ukrán gépész nem sokkal azután döntött a jacht elsüllyesztése mellett, hogy az orosz invázió kezdetét vette Ukrajnában. Az ötkabinos jachton három szelepet nyitott meg, hogy bosszúból vízzel árassza el a hajót. A legénység másik három tagja nem tudott az akcióról, beszámolójuk szerint a férfi azzal rohant hozzájuk, hogy hagyják el a hajót és hogy ne aggódjanak, minden felelősséget magára vállal.

Amikor a rendőrség megérkezett, az ukrán férfi állítólag a hajó mellett várta őket és azt mondta nekik, hogy újra megtenné.

A főnököm egy bűnöző, aki olyan fegyvereket árul, amelyek megölik az ukrán népet

– fogalmazott.

A bíróság úgy értesült, hogy a férfi a Kijevet ért orosz rakétatámadásról nézett híreket, amikor a bosszú mellett döntött. A tengerész gondosan elzárta az üzemanyagszelepeket, hogy a jacht ne szennyezze a kikötőt. 

A lap szerint a Lady Anastasia nevű jacht részben víz alá került, de nem süllyedt el. A férfi letartóztatása után elismerte a felelősségét, a bíró szabadon engedte. Egyelőre nem lehet tudni, hogy vádat emeltek-e ellene.

Nyitókép: John Greim /Loop Images /Universal Images Group/Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#jacht#mallorca#oligarcha

Címlapról ajánljuk