Külföld

Felrobbantottak egy gázvezetéket és egy olajdepót Kijevnél

rtl.hurtl.hu

2022. február 27. 6:59

Hatalmas robbanások világították be az éjszakai égboltot az ukrán főváros közelében. 

Az orosz hadsereg egységei vasárnap hajnalban felrobbantottak egy földgázvezetéket Harkov város közelében, valamint egy olajdepót nem messze a fővárostól. Kijevben a hatóságok arra figyelmeztették az embereket, hogy a mérgező füst miatt ne nyissák ki az ablakokat.

Az ukrán hatóságok közlése szerint a fővárostól nagyjából harminc kilométernyire délnyugatra található Vaszilkiv városában rakétatámadás ért egy olajdepót. Az esetről készült videókon hatalmas lángokat lehet látni.


Az ukrán belügyminisztérium egyik tanácsadójának közlése szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a robbanásnak nem voltak áldozatai, és a mentőegységek már a helyszínre tartanak. A lángok várhatóan sokáig fognak égni, és a természeti kár hatalmas lesz - közölte Anton Gerascsenkó. A város polgármester szintén azt közölte, hogy a depót rakétatámadás érte.

A városban egy nagyobb katonai repülőtér működik, több üzemanyagtartállyal - írta a CNN.

Emellett az előrenyomuló orosz egységek felrobbantottak egy földgázvezetéket Ukrajna második legnagyobb városa, Harkov közelében. A robbanás után atomrobbanást idéző gombafelhőt lehetett látni. 

A Guardian cikke szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a vezeték felrobbantása milyen hatással lesz az ország földgázellátására.

Nyitókép: Facebook/Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#robbanás#gázvezeték#olajdepó

Címlapról ajánljuk