külföld

Az oroszoknak nem sikerült elfoglalni Harkovot, videón, ahogy az orosz különleges erőket kergetik a városban

rtl.hurtl.hu

2022. február 27. 12:39

Az ukrán hadsereg egységeinek sikerült visszaverniük az orosz támadást. 

Továbbra is ukrán irányítás alatt áll Ukrajna második legnagyobb városa, az orosz határtól nagyjából harminc kilométernyire található Harkov, aminek elfoglalására vasárnap reggel indított támadást az orosz hadsereg - közölte a régió kormányzója. Az orosz fegyveres erők egységei reggel jelentek meg a városban, ahol a beszámolók szerint heves harcok alakultak ki, miután az oroszok rakétatámadásokat indítottak a város ellen.

Oleh Szinegubov kormányzó a Sky News beszámolója szerint azonban magyar idő szerint déli 12 óra után már azt közölte, hogy a város továbbra is teljesen az ukrán erők irányítása alatt van.

Harkov irányítása teljesen a mienk. A fegyveres erők, a rendőrség a védelmi erők dolgoznak, és a várost teljesen megtisztítottuk az ellenségtől.

Ezt támasztják alá a közösségi oldalakon terjedő videófelvételek is. A videókat megosztó katonai szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy az orosz erők csak könnyűpáncélosokkal próbálták elfoglalni a várost, ami közlésük szerint nehéz feladat lesz.

 

Videón, ahogy egy nagy sebességgel haladó orosz konvjot lőnek. 


Egy kilőtt orosz katonai jármű Harkovban. 

 

Egy későbbi felvételen egy megtámadott orosz konvojt lehet látni, amit az ukrán erők megsemmisítettek. 

 

Videón, ahogy orosz katonák, a járműveik kilövése után, gyalog menekülnek.

Ukrán katonák összecsapnak egy orosz konvoj kilövése után menekülő orosz felderítőkkel, vagy az orosz különleges erők egységével. 

 


Az ukrán katonák felszereléseket szereznek egy kilőtt orosz konvjoból. Egy szakértő elmondása szerint úgy tűnik, hogy az orosz járművek éppen visszavonultak, és a városból kifelé tartottak, amikor megtámadták őket. 

 

Az ukrán katonák hadizsákmánya a kilőtt járművekből. 

 

Elfogott orosz katona Harkovban. 

 

Nyitókép: Twitter / IgorGirkin

#külföld#orosz-ukrán háború#harkov#videó#háború#ukrajna#oroszország

Címlapról ajánljuk