külföld

Díjmentessé tette a roamingot Ukrajnában több nagy távközlési szolgáltató

rtl.hurtl.hu

2022. február 24. 13:47

A Vodafone és Telekom is díjmentessé tette a roamingot.

Az Ukrajnában kialakult helyzetre tekintettel a Vodafone Magyarország minden Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelének díjmentessé teszi a roamingot, az SMS-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt – közölte a szolgáltató csütörtökön az MTI-vel. A díjmentes forgalmazás Magyarországra indított hívásokra és SMS-ekre, valamint az Ukrajnán belüli forgalmazásra vonatkozik.

A magyar mobilpiac másik jelentős szolgáltatója, a Magyar Telekom szintén csütörtökön jelentette be, hogy az ügyfeleinek 2022. február 1-től visszavonásig az ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott roaming díjait, beleértve az alapdíjas hanghívásokat, az alapdíjas SMS-eket és a mobilinternet forgalmat, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy támogassa a hozzátartozóikkal való kapcsolattartást.

A március 1-jétől Yettel néven futó Telenor Magyarország is bejelentette, hogy 2022. február 24-től – visszavonásig – jóváírja az Ukrajnában tartózkodó ügyfelei adat, hang és SMS roaming díjait – írta meg a 24.hu. Ezen túl a Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra irányuló nemzetközi hívások díját jóváírja ügyfeleinek a hazai szolgáltató.

Nyitókép: Telefonon beszél egy nő a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában. Fotó: Anadolu Agency / Getty Images

#külföld#orosz-ukrán háború#roaming#ukrajna#vodafone#telekom#hozzátartozó#magyarország

Címlapról ajánljuk