Külföld

Lakóhelyeket is értek orosz rakéták az ukrán városokban

rtl.hurtl.hu

2022. február 24. 8:13

Oroszország azt állítja, csak katonai célpontokat támadnak, de több városban is lakóhelyekre csapódtak be rakéták. 

Az előzetes információk alapján meghaladta a húszat az Ukrajnát csütörtökön ért orosz csapások halálos áldozatainak és sebesültjeinek a száma – közölte Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója.

Az Anadolu török hírügynökség közlése szerint Csuhuiv városában egy társasházat ért rakétatámadás, vagy légicsapás. A hírügynökség helyszínen lévő fotósa fényképet készített a támadás helyszínén. 

Sebesült nő Harkov városában. Fotó: Wolfgang Schwan/Anadolu Agency via Getty Images

 

A támadásban több lakásban is jelentős károk keletkeztek. 

Fotó: Wolfgang Schwan/Anadolu Agency via Getty Images


 

 

Közben Harkov városában egy templom közelében csapódott be az utcára egy feltehetően egy orosz Szmercs rakétasorozatvetőből kilőtt rakéta – írta a Guardian. A becsapódott, és fel nem robbant rakétáról CIT orosz szervezet tett közzé videót a Twitter-oldalán.


Az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy precíziós fegyverekkel támadnak ukrán katonai létesítményeket. A videóval kapcsolatban Rob Lee, egykori amerikai haditengerész, a Foreign Policy Research Institute, valamint a londoni King’s College kutatója a Twitter-oldalán közölte, hogy az azon látható rakéta „szinte teljesen biztosan nem precíziós csapásmérő eszköz (PGM)”.

Kijevben szintén egy utcára, lakóházak közé csapódott be egy orosz rakéta.

Rendőrök vizsgálnak egy Kijev egyik utcájára becsapódott orosz rakétát. Fotó: REUTERS/Valentyn Ogirenko


Nyitókép: Tűzoltók oltják az orosz támadásban megrongálódott lakóházat, Csuhuiv városában.Fotó:  Wolfgang Schwan/Anadolu Agency via Getty Images)

#Külföld#ukrajna#oroszország#civil áldozatok

Címlapról ajánljuk