Külföld

Élő adásban, kamerák előtt ugrott neki egy ukrán újságíró egy oroszbarát politikusnak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 20. 15:59

A szólás szabadsága című beszélgetős műsorban Nesztor Sufrics először hatalmas maflást kapott Jurij Butuszovtól, majd a földön folytatták a verekedést.

Az Ukraina TV egyik élő adásában összeverekedett két meghívott, derül ki a 444 cikkéből. Szavik Suszter ukrán sztárriportter, A szólás szabadsága című, február 18-án sugárzott műsorában vendégként volt jelen Petro Porosenko volt ukrán államfő, Arszenyij Jacenyuk egykori miniszterelnök, Jevgenyij Murajev ellenzéki politikus, Nesztor Sufrics, az Ellenzéki Platform Az Életért (OPZZS) képviselője, valamint Jurij Butuszov, a Censor.net főszerkesztője.

A 444 cikke szerint Jevgenyij Murajev és Nesztor Sufrics mindketten oroszbarát politikusok. Az ukrán nemzeti függetlenségért korábban következetesen kiálló, korrupcióellenes újságírói tevékenységéről is híres Jurij Butuszov a beszélgetés egy pontján hazaárulónak nevezte Sufricsot. Az OPZZS politikusa ugyanis arról beszélt, hogy pártjának tagjai ukránok, és nem igaz, hogy a készülő orosz offenzíva elől elmenekültek volna az országból. Butuszov hazaárulózására azt felelte, hogy majd a bíróságon kiderül, hogy mi az igazság. Erre pattant fel székéből Butuszov, és húzott be egy jókorát Sufricsnak.


Sufrics nem hagyta magát, bár ütésre lendülő jobb ökle célt tévesztett, sikerült földre vinnie a nála 10 évvel fiatalabb újságírót. Az egymást kölcsönösen fojtófogásban tartó férfit végül egyperces dulakodás után sikerült szétválasztani és visszaültetni helyükre. A műsor folytatódott, noha a küzdő felek arcán jól látható nyomai voltak a verekedésnek: főleg az oroszbarát politikus feje volt alaposan összekaristolva. Be is szólt Butuszovnak, hogy még verekedni sem tud, „úgy karmol, mint egy kislány”.

A 444 cikke egy érdekes mozzanatra is felhívja a figyelmet Nesztor Sufrics részben magyar származású, kiválóan beszéli a magyar nyelvet: Ungváron született és járt egyetemre, szovjet katonaként Magyarországon szolgált a nyolcvanas években.

Nyitókép:  Shuster online/YouTube

#Külföld#ukrajna#verekedés#politikus#jurij butuszov#nesztor sufrics#ukrán válság#ukrán krízis#oroszország

Címlapról ajánljuk