Külföld

Letartóztatták szemetelésért, mert virágokat rakott menyasszonya sírjára

rtl.hurtl.hu

2022. február 17. 19:00

Az amerikai férfi először nem is értette, miért mondják az őt megállító rendőrök, hogy letartóztatási parancs van érvényben ellene. Kiderült, az egészet leendő apósának köszönheti. 

Szemetelés vádjával tartóztattak le a rendőrök egy 31 éves férfit az amerikai Alabama államban, mert virágosládában elhelyezett virágokat rakott halott menyasszonya sírjára – jelentette a helyi sajtó. Winston „Winchester” Hagans autóját januárban állították meg a rendőrök Opelika városában, és mire előszedte a forgalmiját és a jogosítványát, addigra elmondása szerint már három rendőrautó volt mellette. A férfi a WTVM televízió híradójának elmondta:

Odajött egy rendőr, és közölte, hogy szálljak ki az autóból, mert letartóztatási parancs van érvényben ellenem. Mondtam neki, hogy az lehetetlen.


Hagans a Daily Mail brit bulvárlapnak nyilatkozva elmondta, őszintén azt gondolta, hogy valami elírás vagy hiba történhetett, mert el sem tudta képzelni, miért akarnák őt letartóztatni. Aztán megtudta. 

Hagans a Washington Postnak idézte fel, amit a rendőr mondott neki:

Ezelőtt még soha nem találkoztam ilyennel, de szemetelés miatt adták ki a letartóztatási parancsot.


Mint kiderült, az eset mögött a tavaly januárban autóbalesetben meghalt menyasszonyának apja állt. A letartóztatási parancsot ugyanis az ő bejelentése alapján adták ki Hagans ellen a hatóságok – azért, mert virágosládát helyezett el a nő sírjánál.

A férfi a sajtónak elmondta, hogy menyasszonya, Hannah Ford nem szerette a vágott virágokat, és amikor még életben volt, megfogadta neki, hogy csak élő virágot ajándékoz majd neki, és ezt a kívánságát a halála után is tiszteletben akarta tartani.

Az Auburn városában lévő önkormányzati temetőben található sírnál a szabályok szerint csak vágott virágot lehetne elhelyezni, de Hagans elmondása szerint direkt utánakérdezett az önkormányzatnál, ahol biztosították arról, hogy a virágosládát nem fogják eltávolítani, csak akkor, ha az elhunyt családja azt kifogásolja.

Egy önkormányzati szóvivő a Postnak megerősítette, hogy Haganst január 24-én letartóztatták. David Dorton elmondta, hogy bárki kezdeményezheti egy másik ember letartóztatását, ha megfelelő módon be tudja mutatni, hogy bűncselekmény történt. A szóvivő szerint a rendőrség ilyenkor csak „bírósági kézbesítő”, ami lehetőséget ad a vitás feleknek arra, hogy bíróság előtt rendezzék a kettőjük közötti ügyet.

Lelkipásztorok gyermekei

Hagans – akinek apja egy evangélista lelkipásztor Opelikában – és Hannah Ford – akinek apja egy baptista lelkipásztor Montgomery városában – egy hónappal az előtt jegyezték el egymást, hogy a nő meghalt. Ford éppen egy esküvői helyszínt nézett meg, amikor hazafelé tartva nekiütközött autójának egy másik kocsival karambolozó autó. A hármas karambolban egyedül a nő halt meg.

A 27 évesen elhunyt Ford az alabamai republikánus politikai élet egyik feltörekvő csillaga volt, és több ismert politikus választási kampányán is dolgozott. A Republikánus Párt alabamai szervezetének egykori vezetője úgy emlékezett rá az AL.com című híroldalnak nyilatkozva, mint aki „már fiatalon is briliáns politikai stratéga volt, és aki sok konzervatívot segített győzelemre”.

A nő apja Hagans elmondása szerint nem nézte jó szemmel a kapcsolatukat, és igyekezett őket szétválasztani, de nem járt sikerrel. Tom Ford annyira nem szerette lánya vőlegényét, hogy még azt is megtiltotta neki, hogy ott legyen élete szerelmének temetésén.

Tom Ford és családja nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban a helyi sajtónak, és Hagans elmondása szerint vele sem beszélt sem a letartóztatása előtt, sem az után, hogy személyesen beszéljék meg az ügyet.

Hagans akár három hónapig tartó börtönbüntetést és minimum 250 dolláros pénzbüntetést kaphat, ha bűnösnek találják szemetelés vádjában, de reményei szerint a bíróság meg fogja szüntetni az ellene indított eljárást. A férfi a Postnak elmondta:

Csak azt szeretném, hogy hagyhassak egy virágosládát a menyasszonyom sírjánál.

Nyitókép: A letartóztatást kiváltó virágok. Fotó: wtvm

#Külföld#sír#virág#szemetelés#menyasszony#vőlegény#egyesült államok#alabama#letartóztatás

Címlapról ajánljuk