Külföld

Fürdőzők szeme láttára tépett szét egy cápa egy embert Sydney egyik strandjánál

rtl.hurtl.hu

2022. február 16. 11:01

A kiérkező mentőalakulatok csak testrészdarabokat találtak meg az áldozatból. 

Cápatámadásban halt meg egy ember szerdán az ausztráliai Sydney egyik tengerpartján – jelentette a helyi sajtó. A támadás strandolók és horgászok szeme láttára történt, akik a helyi sajtónak szörnyű jelenetsorról számoltak be.

Egy kiáltás hallottunk, és amikor odafordultunk, olyan volt, mintha egy autó zuhant volna a vízbe, egy nagy csobbanás, majd a cápa a testet marcangolta és mindenhol vér volt 


mondta el egyikük a 9Newsnak. Kris Linto állítása szerint egy több mint négy méter hosszú cápa támadt egy úszóra.

Egy közelben horgászó férfi az ABC ausztrál televíziónak elmondta, hogy az eset a közvetlen közelében történt, és végignézte, ahogy a vízben úszó férfit a mélybe rántja a cápa. Állítása szerint a támadás több másodpercen át tartott.

Szörnyű volt, még mindig remegek, és folyamatosan hányom kell.


A hatóságokat helyi idő szerint délután öt óra előtt értesítették a cápatámadásról. A helyszínre mentőhelikopter és négy mentőautó is érkezett, és közben több hajóval és jetskivel próbáltak az áldozatra bukkanni. A mentőszolgálat közlése szerint azonban a mentősök nem tudtak mit tenni:

Sajnálatos módon az áldozat olyan katasztrofális sérüléseket szenvedett a támadás alatt, hogy a mentősök semmit sem tudtak érte tenni, miután megérkeztek a helyszínre


közölte a mentőszolgálat a helyi sajtóval. A beszámolók szerint a mentőalakulatok emberi maradványokat találtak a vízben, valamint egy fél fürdőruhát. Az ABC ausztrál televízió cikke szerint a keresőalakulatok a víz megfestésével próbálják kideríteni, hogy az áramlatok merre vihették az egyelőre nem azonosított áldozat maradványait.

Nyitókép: A strand, ahol a cápatámadás történt. Fotó: 9News

 

#Külföld#cápa#cápatámadás#sydney#ausztrália

Címlapról ajánljuk