Külföld

Felmondott a Transindex romániai magyar híroldal teljes szerkesztősége

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 15. 10:59

Ma egy erdélyi magyar sajtótermék vagy kapitulál, és gyakorlatilag szócsőként működik tovább különféle politikai érdekek elvárásai szerint, vagy pedig megpróbálja ellátni a feladatát, viszont ez esetben azt kockáztatja, hogy ellehetetlenítik – írták búcsúzóul.

Nem hajlandóak semmilyen politikai erő elvárásai szerint végezni a munkájukat, írta a Transindex.ro szerkesztősége. A lap csapata a mai napon tudatta: mind egy szálig felmondanak.

Mindannyian észleljük, hogy az elmúlt időszakban egyre inkább beszűkültek az erdélyi magyar szólásszabadság és nyilvánosság terei. Közel két éve a fennmaradásunkért küzdünk egy olyan politikailag meghatározott környezetben, amelyben a sajtó már csak két út közül választhat: vagy kapitulál, és gyakorlatilag szócsőként működik tovább különféle politikai érdekek elvárásai szerint, vagy pedig megpróbálja ellátni a feladatát, viszont ez esetben azt kockáztatja, hogy ellehetetlenítik. Mi az utóbbi utat választottuk, és most csomagolunk, mert más választásunk nem maradt

– írták közleményükben.

Arról is beszélnek, hogy a lap többségi tulajdonosa annak eladására készül, így ők sem tudják, mi lesz az oldal további sorsa. Hozzáteszik: a Transindex volt „az egyedüli nagy olvasottságú romániai magyar médiafelület, amely a szerkesztőség saját döntései, és nem valamilyen politikai pártagenda szerint készült”.

A szerkesztőség már három hónappal is jelezte, hogy veszélyben van a működésük. Most megköszönték azoknak a támogatását, akik azóta kiálltak a lap mellett.

Nyitókép: transindex.ro

#Külföld#transindex#felmondás#politika#hírportál#románia#sajtó

Címlapról ajánljuk