Külföld

Kávéspitlivel ártalmatlanította az utaskísérő a megkattant utast, aki ki akarta nyitni a repülőgép ajtaját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 15. 18:34

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap az American Airlines légitársaság Los Angeles-ből Washingtonba tartó járata a félúton történt incidens miatt.

A személyzet és az utasok közös erőfeszítésével sikerült csak ártalmatlanná tenni egy begőzölt utast az American Airlines légitársaság 1775-ös belföldi járatán múlt vasárnap, derül ki a liveandletsfly.com és a viewfromthewing.com utazási oldalak beszámolóiból.

A Los Angeles-ből Washingtonba tartó Airbus A321 egyik utasa mostanáig nem világos okból ki akarta nyitni a pilótafülke ajtaját, majd miután az nem ment neki, a repülőgép egyik vészkijáratát is. Ha utóbbi sikerül, az katasztrofális következményekkel járt volna az utazómagasságban, több mint tízezer méter magasan repülő gép és utasai számára.

A középkorú férfit a közelben lévő utasok és a személyzet tagjai gátolták meg tettében. A dulakodás közben az egyik utaskísérő még egy kávéskannát is bevetett, hogy ártalmatlanná tegyék a veszélyes utast: úgy fejbe vágta vele, hogy a vére is eleredt.


Az utast végül leteperték és négyen szorosan fogva tartották. A pilóták kényszerleszállást hajtottak végre, a repülőgépet Kansas City-ben (Missouri állam) tették le. A reptéren a rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki ellen az FBI nyomozást indított.

Nyitókép: Mouaz Moustafa/Twitter

#Külföld#kényszerleszállás#american airlines#egyesült államok#los angeles#washington#repülőgép#utas

Címlapról ajánljuk