Külföld

Ecstasyval felütött pezsgőt kaptak az étteremben, egy halott, heten kórházban

rtl.hurtl.hu

2022. február 14. 20:33

Üvöltöttek, miközben mentőautóba rakták őket. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogyan került a nagy mennyiségű drog az üvegbe. 

Egy 52 éves ember meghalt, hét másik pedig kórházba került Németországban, miután egy étteremben jelentős mennyiségű ecstasyt tartalmazó pezsgőt ittak – jelentette a helyi sajtó. A helyi hatóságok hétfői közlése szerint gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak eljárást az eset miatt, és kizárták, hogy szándékos mérgezés történt volna.

A német sajtóban megjelent beszámolók szerint a bajorországi Weiden városában lévő étterem törzsvendégei ünnepelték a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett korlátozások végét vasárnap este, valamint azt, hogy egyikük bekerült egy televíziós műsorba. 

A helyről öt férfit és három nőt kellett kórházba vinni, köztük az étterem egyik pincérét. Az áldozatok 33 év és 52 év között voltak. A beszámolók szerint a mérgezéstől szenvedő emberek az étterem padlóján feküdtek, amikor a mentősök kiérkeztek, és szemtanúk elmondása szerint üvöltöttek, amikor berakták őket a mentőautókba, hogy kórházba vigyék őket.

Gerd Schäfer ügyész hétfőn közölte, hogy a pezsgőspalackban „jelentős koncentrációban” mutattak ki ecstasyt: egy kis mennyiség elfogyasztása is hatással lett volna a pezsgőből ivó emberekre. Az ügyész elmondása szerint a pezsgőből ivó emberek azonnal arra panaszkodtak, hogy annak furcsa és nagyon rossz íze van.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a drog hogyan került a pezsgősüvegbe. A hatóságok egyelőre nem feltételezik, hogy valamelyik vendég rakta bele. A beszámolók szerint az üveg kinyitását egyikük még videóra is vette.

A hatóságok egyelőre azt vizsgálják, hogy a pezsgő honnan került az étterembe. Schäfer elmondása szerint meg lehetett csinálni, hogy az üveget kibontották, belerakták az ecstasyt, majd úgy visszazárták az üveget, hogy azt ne lehessen észrevenni. A pezsgőt készítő céget az ügyész közlése szerint még nem értesítették az esetről.

Nyitókép: Rendőrautók állnak az étterem előtt, ahol az ecsatsyval felütött pezsgőtől rosszul lettek a vendégek. Fotó: Armin Weigel/picture alliance via Getty Images

#Külföld#ecstasy#mérgezés#pezsgő#németország#bajorország#rendőrség

Címlapról ajánljuk