Külföld

Megnevezték Orbán Viktort az oligarchákról szóló EP-jelentésben

rtl.hurtl.hu

2022. február 11. 5:40

A jelentéstervezet szerint a miniszterelnök mezőgazdasági támogatások révén központosította és a belső köre számára újraosztotta a vagyont.

A Népszava cikke szerint több helyen is bírálja a magyarországi gyakorlatot és személyesen Orbán Viktor miniszterelnököt az oligarchastruktúrák elleni harcról szóló friss jelentés, amelyet csütörtökön 22 igen szavazat, négy nem és két tartózkodás mellett fogadott el az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága.

A jelentésről csütörtök este az RTL Híradó is beszámolt. Az EP-ben is megelégelték, hogy több tagállamban kormányközeli üzletemberekhez vándorolnak az uniós pénzek, szigorúbb fellépést és ellenőrzést sürgetnek. A szövegben más tagállamok mellett Magyarországot is név szerint említik. 

A Népszava szerint a szakbizottság tagjai a szavazás során jóváhagytak egy sor módosító indítványt, amely bírálja és aggasztónak nevezi az uniós pénz magyarországi felhasználásával kapcsolatos jelenségeket.

A jóváhagyott módosító indítvány szerint 

számos leleplező, tényfeltáró és oknyomozó cikk szerint Magyarországon Orbán Viktor a mezőgazdasági támogatások révén központosította és a belső köre számára újraosztotta a vagyont.

A kormány azt írta, bízik abban, hogy a világ elsőszámú oligarchájával, Soros Györggyel és hálózatával kezdik az uniós pénzek felhasználásának szigorítását.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Külföld#európai parlament#orbán viktor#oligarcha#korrupció

Címlapról ajánljuk