Külföld

Bevonult katonának Vlagyimir Klicsko a háborús helyzet miatt

rtl.hurtl.hu

2022. február 2. 18:48

Családja és hazája szeretete motiválta az egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnokot a döntésében.

Tartalékosként bevonult az ukrán hadseregbe Vlagyimir Klicsko, egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnok, a szintén világbajnok, Vitalij Klicsko testvére, aki jelenleg Kijev polgármester – számolt be a hírről a Reuters. A döntést a Területvédelmi Erők kijevi toborzóközpontjának megnyitóján jelentette be a testvérpár szerdán.

„Egy kerületnyire innen a kislányom iskolába jár. Az iskola jelenleg zárva van, mert a nagykövetek hazaküldték a családokat” – mondta Vlagyimir Klicsko, arra utalva, hogy az Ukrajnát érintő orosz inváziós fenyegetés miatt egyes nagykövetségeket már részben evakuáltak az ukrán fővárosból.

A városom, az otthonom, a családom, a szomszédaim és a lányom iránti szeretet az, ami miatt ma idejöttem, és vállaltam, hogy részt veszek hazám védelmében

– fogalmazott Vlagyimir Klicsko.

Vitalij ezután elmondta, hogy az Oroszországgal fennálló konfliktus diplomáciai megoldását részesíti előnyben. De ha ez nem sikeres, akkor fel kell készülni arra, hogy fegyverrel védjék meg az országot.

Mindkét Klicsko-testvér a bokszolói karrierje egy részét Németországban töltötte. Bár Vitalij nemrég élesen bírálta a berlini kormányt, amiért fegyverek helyett sisakokat küld az ukránoknak, Vlagyimir sokkal békésebb hangnemet ütött meg a szerdai sajtótájékoztatón. 

„Hálás vagyok Németországnak, mert egyetlen más ország sem fektetett be annyit Ukrajnában, mint Németország az elmúlt években” – mondta Vlagyimir Klicsko német nyelven.

Nyitókép: Vlagyimir Klicsko – Fotó: Reuters

#Külföld#vlagyimir klicsko#ukrajna#háború#bevonulás#hadsereg

Címlapról ajánljuk