Külföld

A rendőr vitte ki a rendelést, miután letartóztatta a futárt

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 7:11

Egy dél-dakotai rendőrtisztért vannak oda a közösségi oldalakon az Egyesült Államokban, mert ő maga szállította ki az ételt, miután a megállított futárról kiderült, hogy elfogatóparancs alapján körözik. 

A videó kaputelefon rögzítette az esetet, amikor a dél-dakotai Sioux Falls város rendőrtisztje, Sam Buhr kiszállított egy ételrendelést a futár helyett, akit előtte ő maga tartóztatott le – írja a Fox News.

Tudom, hogy nem az vagyok, akire számított, de a futárt letartóztatták néhány dolog miatt

– mondta mosolyogva a rendőrtiszt a nőnek, aki jót nevezett a történteken.

A rendőrök munkáját követő, Tea Storm Chasers nevű csoport tette közzé a videót, amit több mint 800 ezren néztek meg rövid idő alatt. 

A DoorDash (a legnagyobb amerikai ételkiszállító) futárját egy szabálytalanság miatt állította meg az őrmester, de hamar kiderült, hogy korábban elfogatóparancsot adtak ki ellene. A rendőrtiszt azt nem tudta, miért kötözik – közölte a csoport.

A rendőrség szóvivője megerősítette a Newsweek-nek, hogy Buhr egy közlekedési szabálysértés miatt állította meg a futárt, és akkor derült ki, hogy körözés alatt áll.

A futár éppen ételt szállított ki, amit Buhr rendőr fejezett be, házhoz vitte a rendelést. Bár az ételkiszállítás nem rendőrségi feladat, az emberek segítése igen 

– mondta a szóvivő.

„A Sioux Falls-i rendőrök rendszeresen az elvárható szint felett teljesítenek, ez egy jó példa erre. Az ehhez hasonló apróságok rendszeresen megtörténnek, és a legtöbb ilyen nem kap ekkora figyelmet, tudjuk, hogy ezek az apróságok sokat jelentenek” – tette hozzá a szóvivő.

A DoorDash szóvivője azt mondta a Newsweeknek, hogy a biztonság rendkívül fontos számukra, és nagyon komolyan veszik az ilyen jellegű jelzéseket.

Hálásak vagyunk a rendőrtisztnek, hogy közbelépett és biztosította, hogy az ügyfél megkapja a megrendelését – tette hozzá a futárcég képviselője.

Nyitókép: Keloland News/Youtube

#Külföld#futár#étel kiszállítás#egyesült államok#dél-dakota#rendőrtiszt

Címlapról ajánljuk