Külföld

Ferenc pápa szerint a szülőknek nem elítélniük, hanem támogatniuk kellene a meleg gyerekeiket

rtl.hurtl.hu

2022. január 26. 17:33

Szerinte az egyház ugyan nem fogadhatja el a homoszexuális párok házasságát, de ettől még támogathatja az őket segítő törvényeket.

A meleg gyerekeket nem szabad elítélniük a szülőknek, inkább támogatniuk kell őket – mondta a Reuters tudósítása szerint Ferenc pápa szerdán. 

A katolikus egyházfő úgy vélte, a melegeknek joguk van ahhoz, hogy a szüleik és a testvéreik elfogadják őket. Hozzátette: 

az egyház ugyan nem fogadhatja el a homoszexuális párok házasságát, de ettől még támogathatja azokat a törvényeket, amelyek révén az LMBTQ-párokat azonos jogok illetik meg az örökléssel, az egészségüggyel és a nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekben. 

Tavaly a Vatikán kiadott egy dokumentumot, amely szerint a katolikus papok nem áldhatják meg az azonos neműek házasságát, a döntés pedig nagy csalódást okozott az LMBTQ-közösség tagjainak. A pápa ugyanakkor gyakran elismerő üzeneteket küldött olyan papoknak és apácáknak, akik meleg hívőket segítettek, így az egyház konzervatív képviselői szerint a pápa „nem viszonyul egyértelműen” a kérdéshez, és ezzel összezavarja a hívők egy részét.

Nyitókép: Andrew Medichini/MTI/AP

#Külföld#vatikán#ferenc pápa#melegek jogai#lmbtq

Címlapról ajánljuk