Külföld

Joe Biden bocsánatot kért a Fox újságírójától, akit lehülyézett

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 25. 19:43

Bekapcsolva maradt a mikrofon, amikor az elnök megjegyzést tett a Fox News tudósítójáról.

Joe Biden amerikai elnök bocsánatot kért Peter Doocytól, a Fox News csatorna tudósítójától, miután egy fehér házi sajtótájékoztató végén az elnök a még bekapcsolt mikrofonba azt mondta róla, hogy „stupid son of a bitch” – azaz (körülbelüli fordításban) „hülye szarházi” – írja az MTI.

Biden elnök az Egyesült Államokat sújtó magas inflációról folytatott megbeszélést. A találkozón újságírók is jelen voltak a teremben, és többen kérdéseket kiabáltak az elnök felé.

Ahogy arról az rtl.hu is beszámolt, Peter Doocy azt kérdezte Joe Bidentől, hogy szerinte az infláció „politikai teher lesz-e a novemberi időközi választásokon”, mire az elnök szó szerint azt mondta: „Nagy előnyt jelent a magasabb infláció. Hülye szarházi.” Közben vélhetően nem volt tisztában azzal, hogy még mindig be van kapcsolva a mikrofonja.

Az elnök később felhívta Doocyt, és bocsánatot kért tőle a megjegyzésért, amit Doocy is megerősített a Fox News csatornának. 

Az elnök a telefonban azt mondta neki: „személyesen semmi bajom nincs veled”.

Az eset után Joe Biden számos bírálatot kapott republikánus közszereplőktől. Mások azonban védelmükbe vették az elnököt. Tommy Vietor politikai kommentátor azt írta: „Nézzétek. Mielőtt végtelen zsolozsmázásba és a kulturált hangvételhez történő visszatérés fontosságának hangsúlyozásába kezdenénk, nem lehetne, hogy őszintén elismerjük, hogy itt mindenki nyert? Biden kiereszthette a gőzt. A demokraták jót nevettek. Doocy végtelen hosszúságú élő adásban játszhatja el az áldozat szerepét. Senki sem kér bocsánatot. Nevessetek egyet, aztán haladjunk tovább!”.

Nyitókép: MTI / EPA / Sipa USA pool / Oliver Contreras

#Külföld#joe biden#fox#újságíró#beszólás#sajtótájékoztató#bocsánat

Címlapról ajánljuk