Külföld

Távmunkát rendeltek el az államapparátusban Oroszországban a koronavírus terjedése miatt

rtl.hurtl.hu

2022. január 21. 19:28

Csaknem 50 ezer új esetet diagnosztizáltak, ami a járvány kezdete óta eltelt két év legmagasabb értéke. 

A lehető legtöbb helyen át kell állni a távmunkára az orosz államapparátusban, rendelte el Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök. A döntés, az MTI beszámolója szerint, azután született, hogy pénteken minden eddiginél több, 

49 513 új koronavírusos esetet diagnosztizáltak.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak elmondta, hogy az elnöki adminisztrációban a távmunkára való teljes átállás nem lehetséges, de a járványügyi kockázatokat minimalizálni fogják.

Az esetszámok emelkedése miatt Szentpéterváron felfüggesztették a rutinszerű orvosi ellátást és szűrővizsgálatokat is, továbbá ezentúl csak a koronavírus elleni védőoltásokat adják be, a többi betegség ellenit szintén felfüggesztik.

A csaknem 50 ezer új fertőzött mellett 692-en hunytak el a koronavírus szövődményeiben, ez egyébként a járvány második hullámának csúcsán mért értékeknek felel meg. Alekszandr Lukasov, a moszkvai Szecsenov Orvosi Egyetem parazitológiai és járványügyi igazgatója kijelentette, hogy az omikron vírusmutáns esetén a halálozási arány durva becslések szerint ötször-tízszer kevesebb, mint a koronavírus más változatai esetében. A szakértő ugyanakkor nem zárta ki, hogy a delta változat visszatérhet az Oroszországban meghatározóvá váló omikron hulláma után.

Nyitókép: Koronavírus-tesztre várakozók egy moszkvai metróállomáson 2021. november 3-án – Fotó: Makszim Sipenkov / MTI / EPA

#Külföld#oroszország#koronavírs#omikron

Címlapról ajánljuk