Külföld

Texasi túszejtés: kiszabadították a foglyokat

rtl.hurtl.hu

2022. január 16. 5:21

A túszejtő meghalt, egy terrorista kiszabadítását tervezhette.

Négy embert, köztük vélhetően a rabbit is túszul ejtett egy valószínűleg fegyveres férfi. A CNN cikke szerint a túszokat sértetlenül kimenekítette egy speciális mentőcsapat, a túszejtő pedig meghalt. Halálának körülményeiről egyelőre nem adtak bővebb tájékoztatást, ahogyan szeméyazonosságáról sem. Mindössze annyit lehet tudni, hogy a rendőrség már azonosította a férfit.

A túszejtő a szombati istentisztelet közben tört rá a közösségre, ezt részben a Facebookon is látni lehetett, mivel az istentiszteletet élőben közvetítették. A CNN nyomozókra hivatkozva arról ír, hogy az erős akcentussal beszélő férfi vélhetően azért ejthetett túszokat, hogy megpróbálja kiszabadítani a jelenleg 86 éves börtönbüntetését töltő Aafia Siddiqui-t. 

Afia Siddiqui egy pakisztáni orvosnő, akit 2010-ben az Egyesült Államokban tartóztattak le, mert terrortámadást készített elő, amerikai katonákat akart meggyilkolni. A túszejtő a zsinagógából telefonon követelte, hogy beszélhessen „nővérével", azonban a Daily Beast szerint Siddiquii egyetlen testvére cáfolta, hogy köze lenne a bűncselekményhez. 

Nyitókép: A rendőrség járművei a colleyville-i túszejtés helyszínén. – Fotó: Shelby Tauber / Reuters

#Külföld#texas#zsinagóga#túszejtés#afia siddiqui

Címlapról ajánljuk