Külföld

Kim Dzsongun négy centivel magasabb testőröket akar

rtl.hurtl.hu

2022. január 15. 17:26

Persze fontos kritérium az is, hogy élő pajzsként bármikor feláldozzák az életüket az észak-koreai vezetőért.

A szöuli székhelyű Daily NK azt állítja, megszerezte az észak-koreai legfelsőbb vezetés védelmével megbízott, úgynevezett „974-es egység” tagjainak kiválasztására vonatkozó szabályzat egyik eredeti példányát. Azt írják, hogy kiválasztási kritériumokat tavaly novemberben módosították, és idén lépnek hatályba.

A dokumentum szerint a jelölteket a tartományok legjobb középiskoláiból kell kiválogatni, ezek közül azonban a vidéki iskolákra kell koncentrálni a városi környezetben élő gyerekek helyett, és további előnyt élveznek a munkások, gazdálkodók és katonák gyerekei. A Daily NK forrása szerint ugyanis a testőröknek fel kell készülniük arra, hogy élő pajzsként akár az életüket is bármikor feláldozzák Kim Dzsongunért, ezt pedig sokkal inkább feltételezik a vidéki diákokról, mint a városi kádercsaládok öntudatosabbnak vélt sarjairól, „akik ezt soha nem tennék meg”. A testőrséghez csatlakozó diákok jó eséllyel soha, vagy legkorábban 13 elteltével láthatják viszont a családjukat.

Fontosak a testi adottságok is, a testőrjelölteknek 17 évesnek és – vélhetően legalább – 167 centi magasnak kell lenniük (igaz, az első jelölti körbe még alacsonyabban is be lehet kerülni), ami négy centivel több a korábbi kívánalmakhoz képest, eddig ugyanis 163 centi volt az elvárás, tekintettel arra, hogy a jelöltek még tovább nőhetnek.

A dokumentum harmadik része a potenciális jelöltek olyan tulajdonságait sorolja fel, mint hogy bálványozzák Kim Dzsongunt, legyenek mintahallgatók, egészségesek, rossz körülmények között is panaszkodás nélkül lássák el feladatukat, legyenek mentesek a politikai és nepotista elhajlásoktól.

Miután a 974-es egység kiképzésen áteső személyi őrei Kim Dzsongun védelmét is elláthatják, a jelölteket alapos ideológiai és személyi átvilágításnak vetik alá, ezért rengeteg kiválogatott diák később kiesik a rostán.

Nyitókép: Reuters

 

#Külföld#kim dzsongun#észak-korea#testőrök

Címlapról ajánljuk