Külföld

Kiakadtak az olasz rendőrök, mert rózsaszín maszkokat kaptak

rtl.hurtl.hu

2022. január 14. 16:24

Attól tartanak, hogy ez a viselet rontja a megítélésüket.

Tiltakozik egy olasz rendőrszakszervezet amiatt, hogy több régióban is rózsaszín FFP2 maszkot biztosítanak a szolgálatot teljesítő rendőröknek. Szerintük ez a szín rontja a rendőrök megítélését.

Az Autonóm Rendőrszakszervezet főtitkára zavarba ejtőnek nevezte a rózsaszín maszkok beszerzését, és közölte, hogy ezek alkalmatlanok rendőri viseletnek. Az olasz rendőrök mintegy ötödét képviselő szakszervezet sietett leszögezni, hogy a rózsaszínnel szemben nincsenek előítéleteik, de a maszkok színének az egyenruhához kell alkalmazkodniuk.

Az Euronews cikke szerint az olasz kormányból eddig az infrastruktúráért felelős miniszterhelyettes reagált a követelésre. Teresa Bellanova a Twitteren azt írta, hogy az egyenruha tisztelete nem a színekből fakad, hanem azoknak a férfiaknak és nőknek a viselkedéséből és munkájából, akik viselik.

A Guardian azt írta, hogy a rendőrök az olasz járványügyi biztos hivatalától kapták a maszkokat, amiből más közintézményekbe, iskolákba, kórházakba és a polgári védelemhez is jutott.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

#Külföld#olaszország#maszk#rózsaszín#rendőrség

Címlapról ajánljuk