Külföld

Covidos lett a demokrata párt sztárja, miután maszk nélkül bulizott transzvesztitákkal Miami-ban

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 10. 8:41

Alexandria Ocasio-Cortez megkapta mindhárom oltást, a múlt héten egy „drag brunch”-on járt maszk nélkül.

Elkapta a koronavírust Alexandria Ocasio-Cortez, Bronx kongresszusi képviselője. A demokrata párt progresszív ágába tartozó politikus a múlt héten még maszk nélkül vett részt egy úgynevezett „drag brunch”-on, ahol transzvesztita előadóművészekkel, és rajongóival találkozott.

 

A képviselőnő vasárnap éjszaka árulta el a diagnózist, jelenleg otthonában lábadozik. Azt nem mondta el pontosan, hogy milyen tünetei vannak. Miami-ban és Floridában az Egyesült Államok többi részéhez képest nem túl szigorúak a járványügyi korlátozások. A képviselőnő korábban mindhárom oltást megkapta.

Ocasio-Cortez azután lett világszerte ismert, hogy meglepetésgyőzelmet aratott a 2018-as kongresszusi előválasztáson. A politikus legtöbb demokrata társánál is progresszívabb nézetek vall. Az oltás és az LMBTQ-jogok mellett is többször kiállt – utóbbinak volt köze a „drag queenekkel” tartott eseményhez is. (A legtöbbször női ruhában fellépő férfi előadóművészek inkább ezt a kifejezést használják, mint a transzvesztitát.)

Nyitókép: Jacob Lanoux / Instagram

#Külföld#aoc#alexandria ocasio-cortez#demokrata#drag queen#miami#covid#florida#koronavírus#drag brunch

Címlapról ajánljuk