Külföld

Csoportosan zaklattak szexuálisan fiatal nőket szilveszter éjjel Milánóban

rtl.hurtl.hu

2022. január 8. 11:38

Az arabul beszélő férfiak beszorították, fogdosták, taszigálták őket. A német áldozatok szerint az olasz rendőrök nem segítettek.

Legalább öt esetben követtek el szexuális bántalmazást a milánói Dóm téren szilveszter éjszaka – írja a hvg.hu az olasz Corriere alapján, miután az első, ilyen esetről előkerült videó nyomán újabb áldozatok történetei és újabb videók kerültek nyilvánosságra.

A Milánóból származó beszámolók szerint arabul beszélő fiatalok harmincfős csoportja vett körbe többször is egyedül, vagy párban lévő lányokat és taszigálták, fogdosták őket.

Egy újabb esetről egy nappal később került ki videó, amelyen az látható, hogy két, a rendőrkordonhoz préselődött lány nem tud szabadulni az őket körülvevő, erőszakos férfiaktól. Bár végül kiszabadulnak, a banda üldözőbe is veszi őket.

Az áldozat két német lány, akik Mannheimbe hazatérve feljelentést tettek. Elmondásuk szerint a videón látottak előtt már tíz perce tartott a zaklatásuk. Az arabul beszélő férfiak lökdösték, fogdosták őket még akkor is, amikor az egyik lány egy elesett.

„A barátnőm pofon is vágta a zaklatókat, de csak nevettek ezen” – mondta az Ansa hírügynökségnek az egyik lány. Hozzátette: sírtak és kiabáltak, de senki sem segített nekik, még a helyszínen lévő rendőrök sem. 

Az olasz ügyészség csoportos szexuális erőszak gyanújával nyomoz.

Nyitókép: A milánói Dóm tér 2021. február 11-én. – Fotó: MTI / EPA / ANSA

#Külföld#szexuális erőszak#milánó#olaszország#szilveszter

Címlapról ajánljuk