Külföld

Mindössze 0,3 kilós baba született az Egyesült Királyságban – még küzdenek az életéért

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 7. 15:34

A Hannah nevű koraszülött csöppségnek egy 17 éves lány adott életet.

Mindössze 0,3 kilóval született meg a kis Hannah Stibbles, aki az elmúlt húsz év legkisebb újszülöttje az Egyesült Királyságban, írja a Daily Mail. A babát 25 hetes terhesen szülte a 17 éves Ellie Paton. Az orvosok szerint a picinek 20 százaléknyi esélye van a túlélésre.

Hannah december 30-án született a skóciai Glasgow-ban, és édesapja szerint a „legjobb dolog, ami valaha történt velünk”. Ám még nem biztos, hogy boldog lesz a történet vége. Hannah-t, akinek áprilisban kellett volna megszületnie, jelenleg buborékfóliába tekerve tartják melegen az inkubátorban. Apja, a 21 éves Brandon szerint ez azért szükséges, mert még a lepedő is túl nehéz lenne a testének.

A kicsinek még legalább két hónapig kórházban kell maradnia, édesanyja eddig mindössze egyszer foghatta kezébe. A huszadik heti ultrahangon derült ki, hogy a baba nem fejlődik rendesen: nem táplálja őt a placenta úgy, ahogy kellene. 22 hetesen pedig csak egy 16 hetes magzat fejlettségi szintjén volt.

Az anyával akkor siettek kórházba, amikor „pokoli” fájdalmat kezdett érezni a hasában. A baba december 30. hajnalán, császármetszéssel született. Azóta már 25 grammot hízott, de addig nem lehet átszállítani más kórházba, amíg el nem éri a fél kilót.

Nyitókép: RitaE / Pixabay

#Külföld#baba#koraszülött#egyesült királyság#anya#placenta#inkubátor

Címlapról ajánljuk