Külföld

Karanténtáborba küldtek száz hongkongi gazdagot, amiért elmentek egy buliba

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 7. 14:58

Az egyik vezető törvényhozó születésnapját ünnepelték.

Legalább száz tehetős hongkongit küldtek a város sok vitát kiváltó Penny’s Bay nevű karanténtáborába, miután részt vettek egy születésnapi bulin, ami később szuperterjesztő eseménynek bizonyult, írja a Daily Beast.

A társaság Witman Hung törvényhozó születésnapját ünnepelte, a társaságban ott volt a város rendőrfőnöke, bevándorlásügyi főnöke, és 19 törvényhozó is. Péntekre már két fertőzöttet találtak köztük, a rendőrség pedig minden résztvevőnek karantént rendelt el.

A bulit közvetlenül azelőtt tartották, hogy a városban tilos lett a zárt terű éttermek és bárok látogatása. A város vezetője, Carrie Lam lesújtóan nyilatkozott a bulin résztvevőkről.

Vezető kormánytisztviselőkként még több okunk van arra, hogy jó példát mutassunk, és elkerüljük a veszélyt jelentő magáneseményeket

– mondta. Habár a buli gyakorlatilag legális volt, ekkor már a vezetés hivatalos egészségügyi javaslata az volt, hogy a lakosság kerülje el a gyülekezést. A születésnapját ünneplő Hung már bocsánatot kért a szerdai esemény miatt.

Nyitókép: A Penny’s Bay karanténtábor. Fotó: EPA/HONG KONG INFORMATION SERVICES DEPARTMENT

#Külföld#hongkong#gazdag#karantén#születésnap#witman hung#carrie lam#pennys bay

Címlapról ajánljuk