Külföld

Ferenc pápa szerint önzőség, ha valaki kisállatot tart gyerekvállalás helyett

rtl.hurtl.hu

2022. január 5. 15:48

A katolikus egyházfő szerint a gyerekvállalásnál nagyobb kockázattal jár „a szülőség megtagadása”.

Ferenc pápa szerdán sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy vannak olyan emberek, akik gyerekvállalás helyett kutyát vagy macskát tartanak – számol be az AFP hírügynökség.

Az egyházfő vatikáni általános audienciáján az önzőség egy fajtájának nevezte, hogy egyes emberek nem akarnak gyereket. „Néha van nekik egy, és ennyi, de vannak kutyáik és macskáik, akik a gyerekek helyét veszik át. Ezen lehet, hogy nevetnek emberek, de ez a valóság” – mondta. Mindezt „az apaság és az anyaság” megtagadásának nevezte a katolikus egyház feje, ami szerinte „megfoszt bennünket az emberségünktől”.

Azokat, akiknek biológiai okból nem lehet gyerekük, a pápa örökbefogadásra buzdította, és mindenkinek azt javasolta, hogy ne féljenek belevágni a szülőségbe. „A gyerekvállalás mindig kockázattal jár, de még nagyobb kockázat a gyerektelenség, a szülőség megtagadása” – jelentette ki.

A tudatos gyermektelenséget egyre többen vállalják fel, bár a társadalom hozzáállása ehhez gyakran negatív. A gyerektelen nők alapvetően azt szeretnék, hogy jusson idejük magukra, és ne kelljen alárendelniük saját szükségleteiket mások igényeinek – derül ki a 24.hu korábbi cikkéből. Egyeseknek társadalmi szintű indokai, dilemmái vannak a gyerekneveléssel kapcsolatban.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

#Külföld#ferenc pápa#gyerekvállalás#gyerektelenség#katolikus egyház

Címlapról ajánljuk