Külföld

Félmillió dollárt fizettek a hallgatásért a nőnek, akit 17 évesen állítólag szexre kényszerített András herceg

rtl.hurtl.hu

2022. január 4. 6:23

Az öngyilkosságot elkövető szexuális bűnöző, Jeffrey Epstein kötötte vele a szerződést.

Új fordulatot vett a brit uralkodócsalád tagja, András yorki herceg ellen az Egyesült Államokban indított per a CNN tudósítása szerint. Hétfőn nyilvánosságra hozták a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményeket elkövető, 2019-ben a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein és egyik áldozata, Virginia Roberts Giuffre között született írásos egyezséget. A vádak szerint az emberkereskedelemmel is megvádolt Epstein közvetítette ki András herceg számára az akkor még csak 17 éves, tehát az amerikai törvények szerint is kiskorú lányt. A brit herceg pedig, a nő állítása szerint szexuális kapcsolatot létesített vele.

Az egyezség részleteiből kiderült, hogy Epstein 500 000 dollárt fizetett Giuffre-nak, hogy hallgasson az ügyről.

A vádak szerint a brit herceg legalább három alkalommal feküdt le az akkor még kiskorú lánnyal. András herceg azonban tagad, ügyvédei pedig éppen azzal érvelnek a bíróságon, hogy a nő által aláírt szerződést sértette meg Giuffre azzal, hogy keresetet nyújtott be a herceg ellen. A szerződésben nem szerepel András neve, de minden potenciális alperes elleni jogi fellépéstől eltiltja a nőt.

Giuffre ügyvédje, David Boies azonban nyilatkozatot adott ki, amelyben azt állította, hogy a megállapodás irreleváns az ügyfele szempontjából.

Nyitókép: András yorki herceg, II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg harmadik gyermeke a belgiumi Brugge város német megszállás alóli felszabadulásának 75. évfordulóján tartott ünnepségen 2019. szeptember 7-én. – Fotó: Julien Warnand / EPA / MTI

#Külföld#jeffrey epstein#andrás herceg#kiskorú#szex#per

Címlapról ajánljuk