Külföld

Olasz lap: Homonnay Gergely még élt, amikor rátaláltak

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 3. 11:19

A klub tulajdonosa hívta ki a mentőket, de már nem tudták újraéleszteni. Holttestét a Tor Vergata kórházban vizsgálják.

Még lélegzett Homonnay Gergely, amikor rátaláltak a Bananon nevű privát klub fürdőjében, számolt be a HVG az olasz Repubblica.it információiról. A délelőtt megjelent cikkben azt írják, hogy a blogger-író-aktivista nehezen lélegzett, és gyakorlatilag eszméletlen volt, amikor rátaláltak.

A helyi lapok szerint a meleg körökben jól ismert klub tulajdonosa hívta ki a mentőket, amikor látta, hogy Homonnay rosszul van. Ők megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel: Homonnay január 1-jén 13 óra 17 perckor meghalt.

Holttestét a Tor Vergata nevű klinikára szállították. Ott most elvégzik a szükséges vizsgálatokat, hogy tisztázzák a halála okát, és megállapítsák, fogyasztott-e kábítószert. A lap szerint Homonnay holmijai között azonosítatlan folyadékot és port is találtak, utóbbi a hírek szerint se kokainra, se heroinra nem hasonlít. Viszont a lap szerint a klubbéli ismerősei szerint nem titkolta, hogy gyakran élt a GHB-nak (más néven Ginának) nevezett szerrel. A rendőrség ezenfelül azt is vizsgálja, hogy kinek a társaságában töltötte a szerző utolsó óráit.

Jelenleg úgy tudni, hogy Homonnay szombat hajnalban ment a klubba egy másik férfival, ám ezután külön váltak.

Az olasz sajtó vasárnap számolt be az 52 éves ellenzéki aktivista író haláláról. Homonnay Gergely halálhírére ellenzéki és kormányoldalon is megrendülten reagáltak.

Nyitókép: Homonnay Gergely/Facebook

#Külföld#homonnay gergely#bananon#nyomozás#halál#aktivista#roma#gina

Címlapról ajánljuk