Belföld

Ellenzékiek és kormánypártiak is gyászolják Homonnay Gergelyt

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 3. 7:11

Gyurcsány Ferenc és Deák Dániel kormánypárti elemző is részvétet nyilvánított.

Holtan találták Rómában Homonnay Gergely írót, ellenzéki aktivistát tegnap éjjel – erről az rtl.hu is beszámolt. Az utóbbi órákban a Facebookon számos politikus és közéleti szereplő fejezte ki megrendülését a 53 éves korában meghalt blogger-író halála miatt.

Homonnay 2018 óta a DK aktivistájaként tevékenykedett. A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc így írt róla most:

Valójában csak szeretni akart szabadon. Szerinte ez megkérdőjelezhetetlen jog. Szerintem is. Szenvedélyes volt. Mert érzett. Ezért sokszor karmolt. Mint Erzsi. A másik énje. Milyen őrület így elmenni és most?! Ölellek.

A párt szombathelyi képviselőjelöltje, Czeglédy Csaba is elbúcsúzott tőle Facebookon. Ő úgy fogalmazott:

Lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni, mi okozta valójában Homonnay Gergely halálát, azonban sokat elárul a mai magyar viszonyokról, hogy többekben rögtön felmerült: azért halt meg, mert a hatalom útjában volt. Egy közeli barátja éjjel meg is írta: Gergő nagyon félt.

Nemcsak DK-sok, de más ellenzéki pártok tagjai is megnyilvánultak. A momentumos Cseh Katalin azt írta: „Hihetetlen, felfoghatatlan, megrázó. Nyugodj békében, Homonnay Gergely!”

Perintfalvi Rita teológus felidézte: karácsony előtt eltöltött 4-5 napot Homonnayval Rómában, és rengeteg közös tervet szőttek. „Gergely boldog volt és szerelmes, de nagyon félt, hogy bántani fogják. Nem tudom elképzelni sem, hogy mi történhetett vele.”

Nemcsak ellenzéki és független, de kormánypárti figurák is posztoltak Homonnay haláláról. Bohár Dániel, a Pesti Srácok munkatársa például azt írta egy kommentben:

Korábban Orbán Viktor halálát kívánta. Mi mondjuk csak annyit, hogy nyugodjék békében.

Későbbi posztjában pedig azért kritizálta Gyurcsány Ferencet, mert ő a facebookos üzenetében elbetűzte Homonnay vezetéknevét (amit később javított).

Deák Dániel, a szintén kormánypárti XXI. Század Intézet vezető elemzője pedig azt írta:

Egy ember meghalt. Gondoljunk is bármit róla, Isten nyugosztalja. Kérem a kommentekben is őrizze meg mindenki a méltóságát!

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#homonnay gergely#halál#gyász#gyurcsány#deák#facebook#ellenzék

Címlapról ajánljuk