Külföld

Egy capitoliumi ostromló a bírótól kért engedélyt, hogy nőkkel ismerkedhessen

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 7:39

Társkeresőt szeretne használni, de eltiltották a közösségi oldalak használatától.

Bírói engedélyt kért randioldalak használatára az amerikai törvényhozás elleni ostrom egyik résztvevője, akit korábban szülei felügyelete alá helyeztek, és eltiltottak a közösségi oldalak használatától – írta a Business Insider.  Thomas Sibick ott volt a Capitolium épületét az év elején megostromló tömegben, amelynek tagjai megpróbálták megakadályozni, hogy az elnökválasztást megnyerő demokrata Joe Biden győzelmét a kongresszus hivatalosan is elfogadja.

Sibick azért került bíróság elé, mert ellopta az ostrom alatt megtámadott egyik rendőr jelvényét és rádióját. A jelvényt végül a kertjében ásta el. Az ügyével foglalkozó bíró októberben adott engedélyt neki arra, hogy kikerüljön a börtönből, ahol nagyjából negyven ostromlóval volt egy szárnyban, akik a férfi ügyvédje szerint továbbra is radikalizálják egymást.

Sibicknek a bíró megtiltotta, hogy szülei házában kábeltelevíziós politikai beszélgetős műsorokat nézzen, hogy bármilyen közösségi oldalt használjon, és politikai tüntetéseken vegyen részt. Ügyvédje azonban karácsonykor arra kérte a bírót, hogy egy kis engedményt kaphasson, és regisztrálhasson randioldalakon.

Az ügyvéd közlése szerint védence arra szeretne közösségi oldalakat használni, hogy „kapcsolatot létesítsen ellenkező nemű emberekkel, barátkozás céljából”. Stephen Brennwald hozzátette, hogy Sibick nem akar a számára tiltott tevékenységeket folytatni a közösségi oldalakon, így nem fog híreket olvasni vagy politikával foglalkozni.  

A férfi egyike annak a több mint hétszáz embernek, akik ellen eljárást indítottak az amerikai kongresszus épülete elleni ostrom miatt. Az ostromban öt ember halt meg, köztük az a nő is, akit – mint szombaton az rtl.hu beszámolt – előzőleg az egyik legbizarrabb összeesküvés-elmélet kerített hatalmába.

Nyitókép: Thomas Sibick a Capitolium elleni ostrom alatt. Fotó: Department of Justice

 

#Külföld#capitolium ostroma#thomas sibick#társkereső#bíróság

Címlapról ajánljuk